צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
סלט ברוקולי וכרוב סגול עם ויניגרט מטריף
ברוקולי בסלט? גם אנחנו שאלנו, והתשובה היא כן, בהחלט, ואיך לא ניסינו את זה עד היום. סלט צבעוני, מרענן ויפה של פרחי ברוקולי מאודים רק קצת, כרוב סגול ורוטב ויניגרט עדין ונהדר, שעושה קראנץ' בפה ושמח בלב
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 26/10/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לוויניגרט:
רבע כוס מיץ תפוזים (מיץ מכחצי תפוז)
2 כפות חמאת בוטנים
כפית סוכר
כפית שמן שומשום
כף שמן צמחי
מלח
שן שום קטנה, כתושה (לא חובה)
לסלט:
שליש כוס שקדים פרוסים
חצי שקית (400 גרם) ברוקולי מוקפא
חצי כרוב אדום
2 גבעולים גדולים של בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הוויניגרט: טוחנים במעבד מזון קטן (או טורפים בקערה) את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.
2 קולים את השקדים על מחבת נקייה, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד לצינון.
3 מאדים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות, רק עד שהם מתחממים. אין צורך לאדות אותם עד שהם מתרככים כי אז הם מאבדים מהפריכות.
4 קוצצים את הכרוב ואת הבצל הירוק ומעבירים לקערה. חותכים את הברוקולי לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערת הכרוב.
5 מוסיפים לקערה את השקדים הקלויים, מוסיפים את הוויניגרט, מערבבים ומגישים.