בליני אפונה
בליני אפונה אוורירי, דק ועדין עם שקדי עגל ומח עצם שנאפים ברוטב עשיר של יין וג'ינג'ר. מנה חגיגית ומרשימה, מפוצצת טעמים, והכי חשוב - אחת כזאת שגם אתם יכולים להכין
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שקדי עגל
3-4 שיני שום
כוסברה לפי טעם
חצי כוס סוכר (ועוד קצת לתערובת הבליני)
כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
מח עצם
חצי קילו אפונה מוקפאת
כוס וחצי קמח
3 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר מים עם שום וכוסברה. כשרותח מוסיפים את שקדי העגל ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
2 ממיסים במחבת את הסוכר עם יין לבן, מלח, פלפל וג'ינג'ר. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים עד לצמצום קל.
3 מסדרים בתבנית את מח העצם ושקדי העגל המבושלים, ושופכים עליהם את תערובת הסוכר והיין.
4 מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 וצולים רבע שעה נוספת.
5 טוחנים את האפונה טחינה דקה במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה מאוד. מעבירים לבלנדר ומערבבים עם קמח, מעט מלח ופלפל, סוכר וחלמונים.
6 את החלבונים שנשארו מקציפים ידנית לקצף לבן וסמיך, ומוסיפים לבלנדר.
7 מחממים מחבת עם שמן ומניחים בתוכה רינג בקוטר 7-8 ס"מ. יוצקים פנימה מהתערובת ומטגנים כמו פנקייק. הופכים ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני.
8 מסדרים בצלחת את הבליני ועליו מעט משקדי העגל. מניחים בצד מח עצם ומזלפים מרוטב היין.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים
>> בן הזוג של יהונתן למשימה היה שף דודו ביטון. הנה המתכון שלו