קראנץ גבינה ודובדבנים
מאז שיש לנו ילדים עולם הקינוחים שלנו הצטמצם פלאים לשוקולד ועוד שוקולד, והגיע הזמן לשים לזה סוף: עוגת שמרים ריחנית ויפה לגדולים, במילוי נהדר של גבינה ודובדבנים. הצעת הגשה: אחרי תשע בערב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(ל-2 תבניות איגליש קייק):
חבילת בצק שמרים עלים מופשרת לפי ההוראות על האריזה, או בצק שמרים ביתי
500 גרם (2 חבילות) גבינה כחושה
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
ביצה
כוס ורבע דובדבנים משומרים, מסוננים (יש לשמור את הנוזלים)
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט חלב
לסירופ דובדבנים:
רבע כוס ממיץ השימור של הדובדבנים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את חומרי המלית חוץ מהדובדבנים.
2 פורשים על משטח העבודה את יריעת הבצק המופשרת (אפשר וכדאי להשאיר אותה על הניילון שעוטף אותה). אם מכינים בצק לבד, הולכים לפי ההנחיות האלה.
3 מורחים את מלית הגבינה על הבצק בצורה אחידה ומפזרים מעל את הדובדבנים. מגלגלים לרולדה, חוצים אותה באמצע לקבלת שני גלילים, וכל גליל חוצים לאורכו וחושפים את המילוי. כורכים כל 2 חצאי גליל לבורג ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
4 מברישים בעדינות את העוגות בביצה הטרופה עם החלב. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.
5 אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40-50 דקות, עד שהן משחימות.
6 בינתיים מעבירים את חומרי הסירופ לסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס כולו. מניחים בצד.
7 מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מושחים אותן בסירופ. מניחים בצד להצטננות, ומגישים.
בקרו בבלוג של עידית – טעים!