אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קראנץ גבינה ודובדבנים

מאז שיש לנו ילדים עולם הקינוחים שלנו הצטמצם פלאים לשוקולד ועוד שוקולד, והגיע הזמן לשים לזה סוף: עוגת שמרים ריחנית ויפה לגדולים, במילוי נהדר של גבינה ודובדבנים. הצעת הגשה: אחרי תשע בערב

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 23/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-2 תבניות איגליש קייק):

חבילת בצק שמרים עלים מופשרת לפי ההוראות על האריזה, או בצק שמרים ביתי

500 גרם (2 חבילות) גבינה כחושה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

ביצה

כוס ורבע דובדבנים משומרים, מסוננים (יש לשמור את הנוזלים)

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ דובדבנים:

רבע כוס ממיץ השימור של הדובדבנים

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי המלית חוץ מהדובדבנים.

2 פורשים על משטח העבודה את יריעת הבצק המופשרת (אפשר וכדאי להשאיר אותה על הניילון שעוטף אותה). אם מכינים בצק לבד, הולכים לפי ההנחיות האלה.

3 מורחים את מלית הגבינה על הבצק בצורה אחידה ומפזרים מעל את הדובדבנים. מגלגלים לרולדה, חוצים אותה באמצע לקבלת שני גלילים, וכל גליל חוצים לאורכו וחושפים את המילוי. כורכים כל 2 חצאי גליל לבורג ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

קראנץ' גבינה ודובדבנים - הכנה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מורחים את המלית בצורה אחידה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מברישים בעדינות את העוגות בביצה הטרופה עם החלב. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.

5 אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40-50 דקות, עד שהן משחימות.

6 בינתיים מעבירים את חומרי הסירופ לסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס כולו. מניחים בצד.

7 מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מושחים אותן בסירופ. מניחים בצד להצטננות, ומגישים.

בקרו בבלוג של עידית – טעים!