טארט אפרסמון וגבינה
טראט אפרסמונים שמכינים בקלי קלות, עם גבינת שמנת, וניל, שקדים ואפילו טיפה של יין (אפשר גם מיץ לימון). חצי שעה של עבודה ועוד קצת בתנור - ויש לכם פאי פירות עונתי ומקסים, שמתאים בדיוק לעכשיו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק פריך על בסיס חמאה קפוא, מופשר למשך הלילה
4 אפרסמונים לא רכים
225 גרם (מכל) גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
שליש כוס סוכר
כפית תמצית וניל
ביצה בגודל L
2 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות
כפית סוכר נוספת
חצי כפית יין לבן/אלכוהול אחר/מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מסדרים את הבצק על תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. דוקרים במזלג את תחתית הבצק ומעבירים למקרר לצינון של כחצי שעה, או רבע שעה במקפיא.
2 בזמן שהבצק מצטנן, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3 מרפדים את הבצק בנייר כסף או אפייה, מפזרים עליו משקולות אפייה (או קטניות) ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ונייר הכסף ומניחים את הבצק האפוי בצד להצטננות.
4 בינתיים מכינים את המלית: קולפים את אחד האפרסמונים וטוחנים למחית.
5 מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל – אפשר בכף עץ ואפשר במיקסר יד. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב, מוסיפים את מחית האפרסמון ומערבבים שוב.
6 קולפים את שלושת האפרסמונים האחרים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות. מערבבים את פרוסות האפרסמונים עם השקדים, הסוכר והיין.
7 יוצקים את הבלילה אל תוך הקלתית האפויה ומסדרים מעל את פרוסות האפרסמונים (תנו לשקדים להידבק אליהם).
8 אופים 35-40 דקות, עד שהבלילה מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר, ומגישים.