שם: מישה יוסף לדרמן
גיל: 29
עיר: יפו
תאריך לידה: 14.03.1986
מצב משפחתי: בחיפוש אחר איזון

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

  • הייתי אמור להיוולד באמבטית מים בבית בסטוקהולם, כי לאמא שלי נמאס מבתי חולים אחרי ששני אחי נולדו בכאלה. אבל בגלל שהייתי תינוק ממש שמן (4.7 קילו) נתקעתי בדרך החוצה והיו חייבים לסיים את הלידה בבית חולים - אותו בית חולים שבו אמי נולדה 25 שנים מוקדם יותר.
  • יש לי חמישה אחים שאני אוהב יותר מאת החיים עצמם, הגדול בן 33 והקטן בן 12. 
  • אבא שלי שחקן, במאי והבעלים של ״תאטרון לדרמן״ בסטוקהולם שפועל מזה 28 שנה, ואפשר להגיד שגדלתי בתאטרון.
  • זכיתי באליפות שוודיה בכדורגל (U-19) בגיל 17.
  • למרות שהסבים והסבתות שלי הם מרוסיה, פולין, רומניה ותוניסיה, איכשהו לסבא וסבתא מצד אבא שלי קוראים יוסף ואנה, וגם לסבא וסבתא מצד אמא קוראים יוסף ואנה.

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה? הפעם האחרונה שאכלתי בחוץ היתה ב"פופינה" בנווה צדק בסוף השבוע. אני מת על המקום הזה.


על איזה מטבח גדלת? מאחר והמורשת התרבותית שלי מעורבבת (כאמור, רוסיה פולין רומניה ותוניסיה) וגדלתי בשוודיה כיהודי, ספגתי הרבה גישות שונות לאוכל. המטבח שהכי השפיע עליי היה המטבח השוודי, עם הפשטות שלו והדגים ופירות הים המעולים, אבל תמיד היה לי חשוב לבשל באופן שלא קשור למיקום או מוצא. למשל, אני אוהב לקחת מרכיב מהמטבח השוודי, מרכיב אחר מהמטבח הפולני, ולהוסיף משהו מהמטבח הישראלי ואפילו הכורדי, כדי ליצור מנה חדשה לגמרי.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את/ה מושפע/ת? התחלתי לבשל בערך בגיל חמש. תמיד עניין אותי למה לאותם מרכיבים יש טעם שונה לפי מי שהכין את המנה. יש ציטוט מהסרט ״רטטוי״ של פיקסר שמאוד השפיע על הבישול שלי: ״כל אחד יכול לבשל, אבל רק אלה שאין בהם פחד יכולים להיות גדולים בזה״.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך? המטבח הערבי. ההיסטוריה של המתכונים שעוברים במשפחה, השימוש הגאוני בשמן זית, התבלינים החזקים והמנות הצבעוניות גורמות לי לרצות לדעת עוד ועוד על התרבות הערבית. עברתי לאחרונה ליפו ואחת הסיבות העיקריות לזה היא כי רציתי ללמוד עוד על התרבות והמטבח הערבי.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח? כשבישלתי ארוחת שבת לחברים של אמי שמעולם לא פגשתי, החלטתי להכין שרימפס, קלמארי, צדפות וסוגים אחרים של פירות ים, שאני ממש אוהב. כשהאורחים הגיעו, ראיתי שאב המשפחה הוא רבי, אשתו עם פאה ושלושת הילדים שלהם כנראה לא טעמו מעולם משהו שקרוב למה שהכנתי. אפשר לומר שהיה קצר קל בתקשורת ביני לבין אמא שלי באותו יום.

מה הסטיה הקולינרית שלך?  אני אוהב לערבב אוכל וכיף. מבחינתי הם אותו דבר.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח? חמאה, יין אדום ו״קאלס קוויאר״ שוודי (פחות בשביל הטעם, יותר בשביל הנוסטלגיה).

מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך באוכל?  מנה של 10 צ׳יקן מקנאגטס, צ׳יפס גדול, מילקשייק תות ושתי שקיות של רוטב חמוץ מתוק.