האודישנים לעונה החמישית של מאסטר שף ממשיכים לאתגר את המתמודדים דווקא עם התוספת הנפוצה כל כך שהיא נחשבת לזניחה: אורז. המתמודדים ממשיכים להיאבק עם הגרגירים ולנסות להוציא מהמוכר מדי משהו חדש, שיהפנט את השופטים מספיק כדי להעביר אותם לשלב הבא. גם הפעם הם לא מאכזבים, ומפגיזים עם כמה מנות ששווה להתעכב עליהן - ובפרט לטעום אותן. את כל הטוב הזה ריכזנו עבורכם כאן:
כפתא בטחינה של שרה זועבי
בשר וטחינה זה אחד השילובים האהובים עלינו. במתכון הזה הבשר נטחן ונאפה עם עשבי תיבול ותבלינים, ואז מתבשל עוד קצת בתוך טחינה לימונית ורותחת. כמה תפוחי אדמה מטוגנים ליד, ואנחנו מסודרים.
למתכון: כפתא בטחינה של שרה זועבי
מקלובה של שרה זועבי
מקלובה מושקעת עם תפוחי אדמה, גזר, כרובית וכמובן עוף שטוגנו בשמן עמוק, ואורז שמתבשל בציר עוף וירקות. הטוויסט: העוף עצמו בכלל נעשה בגריל, ומצטרף לאורז ולירקות רק בשלב ההגשה.
חזה אווז בקרם ערמונים של אופיר שכטר
תענוג אמיתי ומושחת כמו שצריך: קרם ערמונים עשיר, אגס מתוק מבושל ביין אדום עם ניחוחות של הל, קינמון ואניס ומעל כל זה נחות פרוסות עסיסיות של חזה אווז. מנה חגיגית, מושקעת וסופר טעימה.
למתכון: חזה אווז בקרם ערמונים של אופיר שכטר
מקלובה גלילית של אופיר שכטר
כמה טוב במתכון אחד: פרגיות, חצילים, תפוחי אדמה, זוקיני, פטריות, בצל וכמובן אורז - כולם מטוגנים, מתובלים ונכנסים לסיר אחד, שם הם הופכים למקלובה יפה יפה וטעימה טעימה. עוד קצת צנוברים למלעלה - וזהו.
למתכון: מקלובה גלילית של אופיר שכטר
אורז מעורב ירושלמי של בן אביעד
הנה שילוב שלא ברור איך לא חשבנו עליו קודם: מעורב ירושלמי, אבל עם אורז. כבד, טחול, לבבנות ופרגיות, מוקפצים בתיבול של כורכום וכמון, ומתבשלים עם אורז הודי, פטריות, וגרגרי כוסברה. תשמרו מקום, זה שווה.
למתכון: אורז מעורב ירושלמי של בן אביעד
סופלקי פרגיות של בן אביעד
מתכון שהוא כיף גדול: פרגיות במרינדה לימונית ומרעננת מונחות על חצי פיתה שספגה את כל הטעמים על האש, עם סלט עגבניות חריף וטוב וטחינה שסוגרת את כל הסיפור. ארוחה בקטנה שסוגרת פינה בצורה מושלמת.
למתכון: סופלקי פרגיות של בן אביעד
ריזוטו פטריות וגבינה כחולה של איב ענן
מנה עשירה בטעמים ומפנקת, של ריזוטו ביין לבן עם שלושה סוגי פטריות, אגסים וגבינה כחולה, וכאילו זה לא מספיק - גם טוויל פרמז'ן ואגסים משגע עם מטבל גבינה לצידו. מישהו אמר תענוג?
למתכון: ריזוטו פטריות וגבינה כחולה של איב ענן
פאי אגסים ואפרסמונים של איב ענן
פאי עשיר של בצק נוגט, קרם שקדים, אגסים, אפרסמונים ופיסטוק מקורמל, וכל זה מגיע עם תוספת של ריח משגע בכל הבית. נשמע מסובך? פחות ממה שאתם חושבים.
למתכון: פאי אגסים ואפרסמונים של איב ענן
אורז עם ירקות, פיסטוקים ושקדים של חגי אייד
אנחנו קוראים לאורז הזה "אורז הפתעות ירוק": שעועית ירוקה, פלפל ירוק, עשבי תיבול, סלרי, פיסטוקים - כל מה שירוק וטעים יכול להיכנס אל האורז הזה. מנה סופר קלה להכנה, מאוד טעימה ואפילו בריאה.
למתכון: אורז עם ירקות, פיסטוקים ושקדים של חגי אייד
ריזוטו פטריות של הילה צוויג
ריזוטו מפנק עם יין לבן ופטריות שמפיניון ושימאג'י, שמתבשל לאט לאט עם ציר ירקות. את כל האהבה שתשקיעו בריזוטו שלכם - ירגישו אחר בטעמים המופלאים של המנה.
למתכון: ריזוטו פטריות של הילה צוויג
רביולי ריקוטה ברוטב רוזה של הילה צוויג
כולם יודעים שהסוד ברביולי הוא הבצק. בעצם, גם המילוי. והרוטב, כמובן. המתכון הזה משלב רביולי מבצק שמכינים לבד, במילוי קליל של ריקוטה וצנוברים ורוטב רוזה עשיר עם בזיליקום ואורגנו טריים. איטלקי כמו שצריך.
למתכון: רביולי ריקוטה ברוטה רוזה של הילה צוויג
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" העונה החמישית - ראשון ושלישי, 21:00