אחרי חמישה פרקים רוויים במתכוני אורז, הם כבר חשבו שאף אחד לא יצליח להפתיע אותם אבל גם הפעם המתמודדים של העונה החמישית הצליחו להביא עמם בשורה וטעימה ולהפתיע את השופטים עם מתכונים יצירתיים וסיפורים מרגשים. רוצים לבשל את כמו המתמודדים? הנה כל המתכונים מהפרק השישי
סוטלאג' - קינוח אורז טורקי של קטיה סברדלוף
פודינג אורז עדין, עם ניחוחות משכרים של וניל וקינמון, ותוספת מפנקת של סוכר חום ודובדבני אמרנה מלמעלה. יש פה שעה עבודה, אבל מהמוצדקות שהשקענו
למתכון: סוטלאג' - קינוח אורז טורקי של קטיה סברדלוף
נזיד בשר בלגי ופירה של קטיה סברדלוף
לפעמים בא לנו טעם של חוץ לארץ: בנזיד הבשר הזה יש בירה בלגית, לחם, חרדל, ציפורן, עלי דפנה ואפילו עוגיות לוטוס, ובזמן שהוא מתבשל לו לאיטו מכינים גם פירה עדין עם שמנת ושמן כמהין. תענוג
למתכון: נזיד בשר בלגי ופירה של קטיה סברדלוף
כיסוני שישברק של נטלי פינקלשטיין
כיסונים מהמטבח הערבי שממולאים בבשר מתובל בבהרט ונענע, מוגשים במרק ירקות, מתובל אף הוא. הרבה מרכיבים, אבל גם הרבה טעם
למתכון: כיסוני שישברק של נטלי פינקלשטיין
מנסף של נטלי פינקלשטיין
קצת מפתיע לקבל מבחורה בשם נטלי פינקלשטיין מתכון למנסף, אבל תשמעו - כשיש לך את זה אז יש לך את זה. זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו
למתכון: מנסף של נטלי פינקלשטיין
קציצות עוף ואורז של עזיזה שג'די
ארוחה בסיר אחד: קציצות אורז ועוף בתיבול משגע של זנגביל וכורכום, שמתבשלות עם בצל, גזר וגם תוספת מפתיעה של זיתים אדומים. ארוחה מלאה בשעה אחת
למתכון: קציצות עוף ואורז של עזיזה שג'די
צ'יקן פולאו של רות היימס
מתכון לעוף ואורז בסגנון הודי. מנה סופר טעימה ועשירה בניחוחות, תבלינים, טעמים וצבעים שיטיסו אתכם למזרח הרחוק וחזרה, וכל זה בשעה וחצי, כולל הכל
חזה עוף ביוגורט ותבלינים של רות היימס
מנה נהדרת ומפוצצת טעמים של נתחי חזה עוף ביוגורט (אפשר גם שמנת צמחית), ציפורן, הל שחור, הל ירוק, כוסברה, מסאלה, ג'ינג'ר, שום, עלי דפנה, חילבה ומה לא. הריח משגע, הטעם עוד יותר
למתכון: חזה עוף ביוגורט ותבלינים של רות היימס
פלאפל אורז של אריאל אמסלם
איך לא חשבנו על זה קודם? כדורי אורז עם בשר מטוגן מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק - קריספים כמו פלאפל מבחוץ, רכים וטעימים כמו אורז עם בשר מבפנים. סלסת עגבניות בצד - וזהו
למתכון: פלאפל אורז של אריאל אמסלם
מעורב בשרים עם קונפי ירקות של אריאל אמסלם
מנה טעימה ומושקעת בקלי קלות: שילוב מנצח של נתח קצבים, כבד אווז וחליוואת, עם קונפי ירקות משגע של פלפלים חריפים, שום ועגבניות שרי. מה שבאמת מקפיץ את כל העסק זה סלט חי ורענן של סלק, שומר ואנדיב
למתכון: מעורב בשרים עם קונפי ירקות של אריאל אמסלם
קציצות אורז ובשר טחון של נורית אלנתן
וכשאנחנו אומרים קציצות אורז ובשר טחון אנחנו מתכוונים למנה מעלפת של קציצות בשר בתוך עטיפה של אורז, ששוחות ברוטב עגבניות שלגמרי עושה לנו את זה
למתכון: קציצות אורז ובשר טחון של נורית אלנתן
מרק חרירה של נורית אלנתן
מזמן לא נתקלנו במרק כמנת אודישנים - אבל היי, זה ממש עבד לנורית אל נתן. אז גם אתם יכולים - מרק חרירה שיעשה לכם הרגשה של קצת חורף
למתכון: מרק חרירה של נורית אלנתן
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" - ראשון ושלישי, 21:00