קשה להאמין כמה מנות שונות - ומצויינות - אפשר להכין עם אורז, אבל אחרי כל מה שראינו העונה בפרקי האודישנים, קשה גם להיות מופתעים. פרק האודישנים האחרון של העונה החמישית מביא עמו מנות עם מורשת עדתית כמו האושפלו הבורכי, לצד מנות שנחלמו בחלום, לא פחות - כמו אורז בחמישה צבעים. שלא לדבר על מנות האודישן המפתות במיוחד שעברו הפרק. אז אם נפתח לכם התאבון ובא לכם לנסות בבית, הנה כל מתכוני הפרק. לגזור ולשמור.
בצק פילו ממולא באורז ובשר של לידיה וולף
אנחנו מתים על מאפים מבצק פילו דקיק ועדין, בעיקר בגלל שאנחנו מתים לדעת מה מחכה בפנים. כשההפתעה טובה זה הכי כיף: אורז עשוי כמו שצריך, עם בשר ותיבול מצוין. כמה זה בעבודה? ממש לא יותר מדי
למתכון: בצק פילו ממולא באורז ובשר של לידיה וולף
עופיון ממולא עם זיתים ולימון מוחמץ של לידיה וולף
מנה מושקעת, חגיגית ועשירה בטעמים: עופיון ממולא בבשר טלה ונקניקיות מרגז, שנכנס לתנור ומוגש ברוטב משגע של עגבניות וזיתים, עם טוויסט מקורי ש לימון כבוש וזעתר
למתכון: עופיון ממולא עם זיתים ולימון מוחמץ של לידיה וולף
סיידיה של טארק עבד אל גני
מנה נפלאה של אורז מבושל בציר עדין של ירקות ודגים, מוגש עם פילה לוקוס שנצרב במחבת ובושל גם הוא בציר הנהדר לצד בצלצלי שאלוט מאודים בחמאה. ככה אנחנו אוהבים את הלוקוס שלנו
למתכון: סיידיה של טארק עבד אל גני
קבב מעזוקה של טארק עבד אל גני
קציצות סוריות נפלאות של בשר כבש ותבלינים, ממולאות בגבינת חלומי ופטריות, וצרובות על מחבת חמה - רק כמה דקות. אוכלים חם חם ומבקשים עוד אחת. טוב, נו, שתיים
למתכון: קבב מעזוקה של טארק עבד אל גני
אושפלו של שרית אבייב
המנה הבוכרית המפורסמת, כאן בגרסה עם בשר שריר, גזר, חמוציות, גרגרי חומוס, צימוקים, וגם ראש שלם של שום שמתבשל לאיטו בתחתית סיר ומחכה רק לנו
כיסוני בצק עם פרגית של שרית אבייב
כיסוני בצק מאודה בסיר מיוחד, ממולאים בתערובת של פרגיות, בצל וכמון שלשים ביד, ומוגשים לצד סחוג ירוק ביתי ועגבניות מגוררות. שילוב טעמים וטכניקות שיעיף את כל מי שיטעם
למתכון: כיסוני בצק עם פרגית של שרית אבייב
אורז עם ירקות בחמישה צבעים של לאה סחיווסחורדר
מנה מזינה, טעימה וצבעונית של אורז מלא עם פלפל, סלק, גזר, בצל ופטרוזיליה, בשמן קוקוס שהוא גם בריא וגם נותן ריח נהדר. והעבודה? קלי קלות, עשרים דקות ברגוע
למתכון: אורז עם ירקות בחמישה צבעים של לאה סחיווסחורדר
ארנצ'יני אורז פרא עם אגוזים על קרם דלעת של גבריאלה אבן
אורז פרא זה כיף גדול - גם בריא, גם מגוון. כאן הוא הופך לכדורי ארנצ'יני עם חמוציות ופרמזן, שמצופים בתערובת של אגוזים ומוגשים על קרם דלעת משגע
למתכון: ארנצ'יני אורז פרא עם אגוזים על קרם דלעת של גבריאלה אבן
ריזוטו אספרגוס, ארטישוק ולימון של אייל דולינסקי
מנה עדינה של ריזוטו ביין לבן ושמנת, בשילוב טעמים קלאסי של אספרגוס ולימון וכאילו זה לא מספיק מוצלח - כל זה יושב על מחית לבבות ארטישוק משמחת במיוחד
למתכון: ריזוטו אספרגוס, ארטישוק ולימון של אייל דולינסקי
טורטליני טלה, תרד ובשמל ברוטב עגבניות צלויות של אייל דולינסקי
מנה איטלקית עשירה ומושקעת - טורטליני עגולים ויפים מבצק פסטה שמכינים לבד, ממולאים להם בבשר טלה ותרד מאודה וכל זה מגיע ברוטב של עגבניות שנצלו בתנור והוקפצו עם קצת שום במחבת. במילה אחת: אושר
למתכון: טורטליני טלה, תרד ובשמל ברוטב עגבניות צלויות של אייל דולינסקי
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" - ראשון ושלישי, 21:00