עוד שבוע של אודישנים בסימן אורז נפתח ב"מאסטר שף", וגם הפעם הוא מביא איתו פרשנויות מגוונות לדגן הלבן, מריזוטו סלק בוהק ועד עלי גפן מיוחדים כל כך שכל אחד מהשופטים היה שמח לראות אותם כמנה במסעדה שלו. אם קיבלתם תאבון מהפרק האחרון ובא לכם לנסות להכין את המנות שעברו את האודישנים בעצמכם בבית, זו ההזדמנות שלכם להפשיל שרוולים ולבדוק את העניין.
ריזוטו סלק סגול של לנה שוורצמן
ריזוטו עדין ועשיר בטעמים, שמתבשל לאט לאט עם יין לבן, אגוז מוסקט, טיפה לימון ופרמז'ן - אבל את האופי הסגול והבועט שלו הוא מקבל בכלל מציר ירקות שבושל עם מיץ סלק, שנותן צבע מטריף וטעם עשיר
למתכון: ריזוטו סלק סגול של לנה שוורצמן
פולנטה עם איקרת ירקות וסטייק סינטה של לנה שוורצמן
מנה מקורית, עשירה בטעמים ובצבע: פולנטה צהובה ועדינה, מעליה פלפלים אדומים, חצילים סגולים ופרוסות סינטה שנצרבו על מחבת לוהטת. תכינו עוד, אנשים יבקשו תוספת
למתכון: פולנטה עם איקרת ירקות וסטייק סינטה של לנה שוורצמן
עלי גפן על יוגורט מבושל של למא שחאדה
אין כמו עלי גפן שמכינים לבד מעלים טריים, והמתכון הזה מביא אותם לדרגת שלמות עם מילוי אורז עדין שמתבשל עם לימון, פטרוזיליה, עגבניות ובצל, בישול על גבי תפוחי אדמה ורוטב יוגורט חם ונהדר
למתכון: עלי גפן על יוגורט מבושל של למא שחאדה
קובנייה של למא שחאדה
קובה מבורגול רך, עדין ומלא טעם וצבע אדום עז ומפתה, שעליה נח בשר בשר שהתבשל עם שומן טלה, הל, עלי דפנה ותבלינים. מנה עשירה בטעמים, מרקמים וניחוחות, ללקק את האצבעות פעמיים
פודינג אורז ברוטב קרמל של ג'ואנה יעיש שומן
פודינג אורז הוא אחד הקינוחים החביבים עלינו, ומשום מה לא זוכה למספיק הערצה. המתכון הזה חוגג אותו כמו שצריך עם קרם קוקוס, ג'ינג'ר, קינמון ורוטב קרמל משגע מעל
למתכון: פודינג אורז ברוטב קרמל של ג'ואנה יעיש שומן
פלאוגיג', אורז עם עוף של עמוס בלאיש
גם את האוכל הכי פשוט צריך לדעת להכין כמו שצריך: קבלו מתכון לאורז שמתבשל טוב טוב בציר עוף, ועוף שמיטגן טוב טוב בשמן של הבצל, והכל ביחד מתערבב והופך למנה שהיא כיף גדול
למתכון: פלאוגיג', אורז עם עוף של עמוס בלאיש
בנאטז' של עמוס בלאיש
יש מנות שמחסלים תוך כדי הכנה, עוד לפני שהן מגיעות לשלוחן האוכל. בנאטז' הן לביבות מטוגנות של פירה תפוחי אדמה, ביצים קשות ועוף. מאכל טוניסאי שהוא חגיגה אמיתית של טעמים
אורז עם פסטו-עשבים וטלה של יובל סמואלוב
שילוב נהדר של אורז עם המון ירוקים נהדרים - פטרוזיליה, כוסברה, נענע וגם פלפל, לכל זה מתווסף גם טלה שנאפה בפסטו עשבי תיבול ואת התענוג סוגרות כמה טיפות של זרעי עגבניות שרי
למתכון: אורז עם פסטו-עשבים וטלה של יובל סמואלוב
סוכריות רביולי בצבעים של יובל סמואלוב
יש מנות שהן רק בשביל היופי, יש מנות שהן פשוט טעימות, אבל הכי כיף כשזה גם וגם: רביולי מבצק פסטה בשלושה צבעים במילוי סלק וריקוטה ביתית, ברוטב עדין של חמאה ונענע. מנה מרשימה, גם בטעם גם בלוק
למתכון: סוכריות רביולי בצבעים של יובל סמואלוב
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" העונה החמישית - ראשון ושלישי, 21:00