כשאיב היה לא רחוק מגילה של אריאל, הוא בעצמו עלה לישראל מצרפת עם משפחתו. כמה עשורים אחר כך, אריאל הגיעה לארץ מבלגיה עם פרוייקט מסע מסיבות דומות לאלו שהובילו את איב ומשפחתו לעזוב הכל ולעבור לכאן. השניים נפגשו לשיחה מרגשת על עוף בזיתים, והנה המתכון:

עוף בזיתים ולימון כבוש ברוטב עגבניות


מרכיבים:

  • 3 כרעיים עוף חתוכים לשניים
  • 5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 6 שיני שום קלופות
  • ½ כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 1/2 כוס זיתים קלמטה מגולענים
  • 2 פלפלים שוקשוקה חתוכים לטבעות
  • 6 פלפלונים צבעוניים
  • 3 כפות לימון כבוש 
  • 1 בצל גדול חתוך לטבעות
  • ½ 1 כף רסק עגבניות
  • 2 עד 3 כוסות ציר עוף
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס כוסברה

אופן ההכנה:

  • מטגנים עד השחמה את העוף מכל הצצדים
  • מסננים וזורקים את כל השמן בסיר
  • מחזירים את העוף ושמים בסיר את המצרכים לפי הסדר.
  • מבשלים על אש בינונית לפחות ½ 1 שעה.

>> לדף הפייסבוק של "מסע ישראל"

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00