תום פרנץ ועוגיות המרנג (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
גלילות עוף ממולאות של תום|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
גלילות עוף ממולאות ברוטב יין אדום ותמרים - תום פרנץ

מצרכים:

6 ירכי עוף ללא עצמות
חוט קשירה

עבור המלית:

כוס בורגול דק
חצי צרור פטרוזיליה שטופה היטב וללא גבעולים, קצוצה דק
חצי צרור כוסברה שטוף היטב, קצוץ דק
חופן עלי נענע, קצוץ דק
200 גרם עוף טחון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
קורט סוכר

עבור הרוטב:

כוס יין אדום
כוס ציר עוף (לא חובה)
כף גדושה ממרח תמרים
כף גדושה דבש

עבור פרחי תפוחי אדמה:

3 תפוחי אדמה גדולים, עדיף מאורכים בצורתם.
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
4 עגבניות
2 שיני שום פרוסות דק

אופן ההכנה:

מלית: משרים את הבורגול במים כשעה עד שהוא תופח. מסננים היטב מנוזלים. מערבבים בקערה את הבורגול, מוסיפים את עשבי התיבול והעוף הטחון מערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון מתבלים במלח וקורט סוכר. 

רוטב: יוצקים לקלחת או סיר קטן את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במלח או מתיקות אם יש צורך.

הכנת העוף לצלייה: מרפדים את משטח העבודה בניילון נצמד ומשאירים כמות נוספת לכיסוי העוף. שמים במרכז את נתח העוף ומכסים בשארית יריעת הניילון הנצמד. בעזרת פטיש שניצלים או מערוך משטחים את העוף מעט שיהיה נוח ובעל צורה נוחה למילוי.
מסירים את היריעה העליונה, נוטלים 2-3 כפות ממלית הבורגול ומשטחים על גבי העוף. מתחילים לגלגל תוך כדי הידוק הגלילה. בסיום התהליך קושרים את הגלילה כדי שתשמור על צורתה בצלייה ושהמילוי לא "יברח". לחילופין אפשר להדק בעזרת קיסמי עץ. 

צליית העוף: 
מעבירים את הגלילות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הגלילות בשמן זית ומליחים במלח ופלפל. מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ 20 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים בזהירות מעט מרוטב היין האדום. מחזירים לתנור לכ 20 דקות נוספות כאשר כל 5 דקות מוזגים על הגלילות עוד מהרוטב. שומרים חם עד ההגשה.

פרחי תפוחי האדמה:
 שוטפים היטב את תפוחי האדמה. אם רוצים קולפים את תפוחי האדמה (לא חובה), חוצים אותם לאורכם. פורסים כל חצי לפרוסות הכי דקות שרק אפשר (אפשר להיעזר במנדולינה אם יש). מכינים קוקוטים חד פעמיים או תבנית שקעים ומשמנים אותה בשמן זית. מכינים רצועה מנייר אפייה שתונח בתוך התבנית ותמנע מהפרחים להדבק משמנים גם אותה קלות. מתחילים לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית בצורה חופפת כאשר החלק הקמור כלפי מעלה ליצירת מראה הפרחים. מטפטפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים לצלייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40 דקות. שומרים חם עד ההגשה.

פרחי עגבניות: את העגבניות חותכים לרבעים. מוציאים את תוך העגבנייה ומסלקים את הקליפה. מחממים שמן במחבת. מניחים את העגבניות במחבת עם פרוסות השום ומלח ומבשלים עד להתרככות, כ 15 דקות.

הגשת המנה: 
פורסים את גלילת העוף לפרוסות כדי שייחשף המילוי. מסדרים חצי טבעת של פרוסות גלילת העוף, ולצידן את פרח תפוחי האדמה ומסדרים פרח עגבניות בצורה נאה עם נתחי העגבנייה. ניתן להוסיף עוד רוטב על הצלחת או בצד בצלוחית. מגישים חם. 

מסימיליאנו מסתבך עם אפרסק (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
פסטה עם כבדי עוף ולבבות עוף של מסימו|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
פסטה עם כבדי עוף ולבבות עוף, אורז עם ירקות - מסימיליאנו די מטאו

מצרכים:

חבילת פתיתים
חבילת אורז
חבילת פסטה
חצי קילו חומוס מבושל
4 גמבה אדומה
5 סלק גדול
שורש סלרי
בצל
פלפל חריף
כוסברה
לבבות
כבדים

הוראות לעוגת אורז:

  1. לקצוץ את כל הירקות
  2. לחלוט את הסלרי והסלק
  3. לערבב את הכול יחד ולבשל בתנור 20 דק' 180 מעלות
  4. לבשל את האורז לפי הוראות האריזה ולשמור את האורז
  5. לערבב את הכול יחד ולהכניס חזרה לתנור ל-10 דק 180 מעלות
  6. להניח בתחתית סיר רחב וגדול את הגזרים והבצלים המקורמלים ואז לשפוך פנימה את האורז ולמעוך הכול בתוך ולהפוך על משטח כדי לקבל "עוגה"

הוראות לפסטה:

  1. לקצוץ דק בצל לבן גדול ולטגן.
  2. להוסיף את הלבבות והכבדים חתוכים לקוביות
  3. להוסיף מלח ופלפל ולבשל תו"כ ערבוב
  4. לבשל את הפסטה לפי ההוראות וכשהיא חצי מוכנה להוציא
  5. להוסיף את הפסטה לבשר ולהוסיף להם את חצי מהמים מהפסטה ולבשל עד לאידוי הנוזלים.

 

לתת באהבה (צילום: קשת)
מקלובה בחש של נוף|צילום: קשת
מקלובה בחש - נוף עתמאנה אסמעיל

מרכיבים למקלובה:

חומוס מבושל
עגבניות
אורז
עוף
בצל
פלפל חריף
כוסברה
שמיר
פטרוזיליה
כמון
מלח
פלפל שחור
שמן

הוראות להכנת המקלובה:

  1. להשרות את האורז במים רבע שעה
  2. מטגנים את העוף במעט שמן עד שהוא מזהיב
  3. להוסיף מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דק
  5. קוצצים את כל העשבי תיבול ומוסיפים לאורז המסונן
  6. מתבלים במלח פלפל שחור וכמון
  7. מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן ביחד עם הפלפל חריף קצוץ עד להשחמה
  8. מסננים את העוף מהציר ושומרים בצד
  9. הרכבה: להניח חופן גרגרי חומוס בתחתית הסיר, להניח פלחי עגבניה מעל, חופן מהאורז, שכבה של בצל מטוגן ואז חלקי העוף ולבסוף מכסים ביתרת האורז
  10. להוסיף את הציר אל הסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך אש ולבשל 40 דק.

 

אליהב ששון (תמונת AVI: mako)
כרוב וגזר מבושל עם לביבות תפוח אדמה|תמונת AVI: mako
כרוב וגזר מבושל עם לביבות תפ"א - אליהב ששון

מצרכים:

לביבות:

2 כוסות תפוח אדמה שבושלו במים ונמעכו לפירה
1 בצל מגורד סחוט מנוזלים
1 פלפל חריף מגורד
חופן שמיר קצוץ
3 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח
פלפל
כף דבש

לערבב הכל ולטגן בשמן עמוק

גזרים:

7 גזר
1/2 כוס  סוכר
פלפל חריף

100 גרם חמאה ומעט מלח

שמים את הגזרים בסיר עם חמש כוסות מים. להרתיח הכל בגז ולשים בתנור ל200 מעלות למשך שעה וחצי.

כרוב מבושל:

לשים בסיר כרוב חתוך לרבעים עם חופן שמיר, מעט שמן ו-2 כפות מלח. להרתיח ולאחר שעה להוסיף 100 גרם חמאה, לתת להינמס ואז לשים בתבנית ולהכניס לתנור חם על 200 מעלות למשך 30 דקות.

 

ארוחה אצל למא (צילום: שי מאיר, מתוך instagram)
מרק כנפיים וגרונות של למא|צילום: שי מאיר, מתוך instagram
מרק כנפיים וגרונות בתנור - למא שחאדה

מצרכים:

5 כנפיים
3 גרונות 
2 גזרים
1 בצל
שורש סלרי
2 תפוחי אדמה
פטרוזיליה
שמן קנולה
מלח
מחפפון ירוק

אופן הכנה:


שמים את הכנפיים ואת הגרונות בתבנית עמוקה לשימוש בתנור, ממליחים ושמים מעל 4 כפות שמן.
חותכים ביחד רצועות בצל. שמים בתנור במשך 15 דקות ואז חותכים את שאר הירקות לחתיכות גדולות ושמים ביחד בתנור בערך עוד 10 דקות. שופכים מעל מים ונותנים לכל לרתוח ולהתבשל בתנור. לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם. חותכים קוביות קטנות של מלפפון ומפזרים מעל.

 

צילה מנסח לפצח: איך מאזנים טעמים? (תמונת AVI: mako)
סופריטו פרגיות של צילה|תמונת AVI: mako
סופריטו פרגיות - צילה עופר

 מצרכים:

2 בצלים בינוניים
3 גזר
1 ראש כרפס
פלפלים אדומים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
עלי כרפס
חצי כוס שמן זית
רבע כוס קנולה

מטגנים בשמנים את כך המצרכים מוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור ולהוסיף 2 כפות של מרק עוף. לאחר הטיגון טוחנים את הכל ומוסיפים בורגול חצי קילו מתבלים שוב לפי הטעם ומניחים בצד.

מתבלים 1 קילו פרגיותבחצי כפית פלפל שחור בחצי כפית פפריקה אדומה וחצי כפית של פפריקה חריפה וחצי כפית של כמון. מערבבים הכל עם הפרגיות ומטגנים על מחבת גריל.

לוקחים כלי חסין אש, ממליחים חצי מהתערובת הראשונה, מניחים את הפרגיות ומעל עוד שכבה של התערובת הראשונה ( הסופריטו). מוסיפים כוס מים חמים ומכניסים הכל לתנור.

מסי ורחל בהכנות אחרונות של מנת הגמר (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
אינסלדיה של רחל בן אלול|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
אינסלאדיה ועוף בגרגרי חומוס ואורז - רחל בן אלול

מצרכי אינסלאדיה:

3 תפו"א
3 ביצים
1 סלק אדום
קופסת טונה
מלפפון חמוץ
פלפל חריף
זרעי עגבניה
שמן
איולי שום המורכב מ-3 חלמוני, מלח, שן שום ושמן

מצרכי עוף:

עוף שלם
פרגיות
גרגרי חומוס
אורז
כוסברה
פטרוזיליה
בצל לבן
שום שמיר
פלפל חריף
עגבניות

מצרכי סלט עגבניות:

2 עגבניות
2 פלפלים
1 פלפל חריף
שום
כוסברה

מצרכי סלט גזר:

2 גזרים
מעט דבש
מעט שמיר
מעט נענע
מלח ופלפל

הוראות הכנת האינסלאדיה:

  1. מרתיחים את התפו"א והביצים
  2. כשהם מוכנים מכניסים את התפו"א על מלח לתנור
  3. כשהוא מוכן מוציאים את התפו"א וחותכים לרבעים
  4. מסדרים בצלחת תפו"א, ביצים קשות, טונה ומגרדים מעל עגבניה ומוסיפים שמן, מלח ופלפל ונגיעה של איולי שום.

הוראות להכנת העוף:

  1. מטגנים 3 בצלים החתוכים לפרוסות עם 2 פלפלים חריפים
  2. בנפרד מטגנים את חלקי העוף במעט שמן
  3. ממלאים פרגית בפטרוזיליה, כוסברה, פלפל חריף ושום וסוגרים אותה עם קיסמים ומטגנים
  4. כשהבצל מתקרמל מכניסים פנימה את חלקי העוף, החומוס והאורז, ולגרד פנימה 4 עגביות ו4 שיני שום
  5. מוסיפים ציר עוף שיכסה הכול, מפזרים מעל כוסברה, פטרוזיליה ושמיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה

 

שלמה מגיש מנה ראשונה לשופטים (תמונת AVI: mako)
עוף מכובס של שלמה עזרן|תמונת AVI: mako
עוף מגוהץ, פסטרמה ביתית ושיפודי כבדי עוף - שלמה עזרן

מצרכי עוף מגוהץ:

צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
צרור כוסברה
בצל קטן מאוד קצוץ
שמן
מלח ופלפל שחור גרוס

מצרכי פסטרמה ביתית:

חזה עוף שלם
מלח דק
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
שיני שום

מצרכי שיפודי כבד עוף:

מלח
פלפל
שמן זית
חסה
כבדי עוף

הוראות הכנת עוף מגוהץ:

  1. חותכים עוף לאורך, לא בצד של החזה
  2. מפרידים בעדינות את העור מהבשר
  3. קוצצים את השמיר, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים אותם עם הבצל, שמן ומעט מלח ופלפל
  4. את תערובת עשבי התיבול
  5. מכניסים את התערובת בין העור לבשר
  6. מניחים על העוף נייר פרגמנט ודופקים עליו עם מחבת ברזל גדולה, בין 5 ל-10 מכות חזקות עד שהעוף משתטח כמה שניתן
  7. לפזר מעל העוף המון פלפל שחור ומלח ושמן זית
  8. אופים את העוף בתנור בחום מקסימלי בין שעה לשעה וחצי

הוראות להכנת הפסטרמה:

  1. לוקחים חזה עוף שלם כשהצד היפה כלפי מטה
  2. מעסים את החלק העליון עם מלח דק
  3. סוגרים את שני חצאי העוף אחד על השני ומפזרים המון פלפל שחור ופפריקה משני הצדדים ולעסות שוב עם שמן זית
  4. לטגן רצועות של שיני שום
  5. לעשות חורים בתוך החזה עם סכין דקה ולהשחיל פנימה 5-10 שיני שום
  6. לעטוף היטב עם נייר פרגמנט ואז עם נייר כסף ולאפות בתנור בין 45 דק לשעה ורבע שכל 30 דק יש להפוך את הרולדה שנוצרת.
  7. מוציאים את העוף ולפרוס לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ

הוראות להכנת הכבדים:

  1. לנקות את הכבדים משאריות ולחתוך אותם לחתיכות בעובי 1 סמ
  2. לשפד על כל שיפוד 6 חתיכות
  3. לצקת על כל שיפוד שמן ולתבל בהרבה פלפל שחור ומלח
  4. לצרוב על מחבת מחורצת ולוהטת חצי דקה מכל צד
  5. להגיש על לבבות חסה חצויים לאורכם עם רוטב טחינה