אם להתחדש במטבח זה לא משמח מספיק, הראשון שבישל למירב וקובי במטבח החדש שלהם הוא לא אחר מאשר מסימיליאנו די מטאו, מתמודד "מאסטר שף". זו היתה חגיגה איטלקית של סלט פנצנלה ופטוצ'יני פטריות, ואם רק תרצו, אתם מוזמנים לנסות אותה גם במטבח שלכם:

סלט פנצנלה

מצרכים:

  • 10 עלי בזיליקום
  • 1 בצל אדום
  • 3 מלפפון
  • 2 פלפלים האדומים
  • 400 גרם עגבניות שרי
  • לחם כפרי או ג'בטה שנקנו לפני שלושה ימים
  • 250 מיליליטר חומץ אדום
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • לפרוס את הלחם ולחתוך כל פרוסה לצורות ריבועים של 3 ס"מ. לחמם את הפרוסות בתנור לטוסט.
  • לקלף, לחתוך ולצלות את הפלפלים, לחתוך לקוביות מלפפון ועגבנייה.
  • לחתוך בצל סגול קצוץ לפסים ארוכים.
  • רוטב לסלט: לערבב חצי כוס חומץ ורבע כוס שמן זית, יחד עם מלח ופלפל. אם מעדיפים את זה חזק יותר, רצוי להוסיף עוד חומץ.
  • לזרוק את כל המרכיבים לקערה עם הרוטב, ולהוסיף עלי בזיליקום חתוכים לחצי.
    מסימיליאנו מבשל למירב וקובי (צילום: רותם ירון)
    בתאבון|צילום: רותם ירון

פטוצ'יני פטריות

מצרכים:

  • 500 גרם פטוצ'יני ביצים טרי
  • 100 גרם מחמאה  
  • 2 גזרים
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 קילוגרם פטריות מעורבות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • קוצצים את הבצל, מקלפים וחותכים את הגזר, מטגנים במחבת בלהבה נמוכה עם 1/3 כוס שמן עד שהגזר רך.
  • קוצצים את הפטריות ומטגנים במחבת עם השמן שנותר להוסיף מלח ופלפל.
  • מרתיחים 5 ליטר מים, ומוסיפים כף שטוחה של מלח שולחן. מבשלים את הפטוצ'יני. כשהוא מוכן, מוציאים מהמים ומוסיפים למחבת עם גזר, בצל, פטריות וחמאה מומסת, ומגישים.
    מסימיליאנו מבשל למירב וקובי (צילום: רותם ירון)
    אחלה דרך לחנוך מטבח חדש|צילום: רותם ירון

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00