צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
אגסים צלויים בזיגוג קרמל-קפה
האמת היא שהמתכון הזה קנה אותנו כבר מהמילה הראשונה: אגסים. ואז זה רק הלך והשתפר - כי אין כמו אגסים מקורמלים, וכשמוסיפים להם קרם טופי של קפה ושמנת אז בכלל, ואם יש גלידה בצד - מי אנחנו שנתנגד? רצנו להכין
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 12/07/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זיגוג במעט חמאה וסוכר יכול להפוך את האגסים לקינוח מצוין. מוסיפים להם רוטב טופי, שמכינים מאספרסו ושמנת מתוקה והופכים את הקינוח למעדן של ממש. במקום אגסים אפשר גם פירות קיץ: אפרסקים, שזיפים או תאנים.
מרכיבים (8 מנות):
8 אגסים
50 גרם חמאה
3-4 כפות סוכר
2 מנות אספרסו בטעם קרמל
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 קולפים את האגסים, חוצים או חותכים לרבעים. מוציאים את הליבה.
2 ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את האגסים. צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה. מוסיפים סוכר ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם.
3 יוצקים שמנת מתוקה ואת שתי מנות האספרסו, ומבשלים יחד כמה דקות עד לקבלת סירופ. מגישים חמים. אפשר לצד גלידה או קצפת.