ביסקוטי קפה
מתכון קל לעוגיות ביסקוטי נהדרות - מסוג העוגיות שהלוואי שתמיד היו לנו בצנצנת על השיש. ההמלצה שלנו: תכינו הרבה, כי זה הולך להיגמר מהר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (50 מנות):
390 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי) קמח
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 קפסולות קפה מפוררות
3 ביצים
3 חלמונים
כוס וחצי שקדים טבעיים
כוס וחצי אגוזי לוז, מלך או פקאן טבעיים
לציפוי (לא חובה):
100 גרם שוקולד מריר
1 ספלון אספרסו מוכן (30-40 מ"ל)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2 מערבבים את החומרים היבשים בקערה (קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקפה). מוסיפים את הביצים והחלמונים ולבסוף את השקדים והאגוזים. מערבבים היטב.
3 יוצרים מהבצק שני גלילים, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות. הכיכרות צריכות להתייצב, אבל לא להיאפות לחלוטין.
4 מצננים את הכיכרות ופורסים. מסדרים את הפרוסות על רשת או תבנית, ומחזירים לסיבוב שני של ייבוש בתנור, 10-15 דקות.
5 מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד עם אספרסו במיקרו או מעל בן מארי. מזלפים טפטופי שוקולד על העוגיות, או טובלים אותן עד האמצע ומניחים להתקשות.