אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ביסקוטי קפה

מתכון קל לעוגיות ביסקוטי נהדרות - מסוג העוגיות שהלוואי שתמיד היו לנו בצנצנת על השיש. ההמלצה שלנו: תכינו הרבה, כי זה הולך להיגמר מהר

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

390 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי) קמח

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 קפסולות קפה מפוררות

3 ביצים

3 חלמונים

כוס וחצי שקדים טבעיים

כוס וחצי אגוזי לוז, מלך או פקאן טבעיים

לציפוי (לא חובה):

100 גרם שוקולד מריר

1 ספלון אספרסו מוכן (30-40 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

2 מערבבים את החומרים היבשים בקערה (קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקפה). מוסיפים את הביצים והחלמונים ולבסוף את השקדים והאגוזים. מערבבים היטב.

ביסקוטים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מכינים שני גלילים. כך זה נראה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

3 יוצרים מהבצק שני גלילים, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות. הכיכרות צריכות להתייצב, אבל לא להיאפות לחלוטין. 

ביסקוטים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אחרי אפייה ראשונה - פורסים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4 מצננים את הכיכרות ופורסים. מסדרים את הפרוסות על רשת או תבנית, ומחזירים לסיבוב שני של ייבוש בתנור, 10-15 דקות.

ביסקוטים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסדרים ומכניסים לאפייה נוספת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5 מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד עם אספרסו במיקרו או מעל בן מארי. מזלפים טפטופי שוקולד על העוגיות, או טובלים אותן עד האמצע ומניחים להתקשות.

ביסקוטים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ציפוי שוקולד - ישדרג, אך לא חובה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
 

למגוון תערובות קפה איכותיות

>> ואם בא לכם להעז: עוגת שוקולד וצ'ילי
>> אוהבים דגני בוקר? בואו נבדוק עד כמה