סמיפרדו נשיקות וקפה
קבלו מתכון קליל - רבע שעה עבודה - לגלידה ביתית חצי קפואה עם שדרוג כיפי של נשיקות מרנג וסירופ אספרסו נהדר מלמעלה. ובזמן שהסמיפרדו שלכם במקפיא - יש לנו טיפ מושלם לקפה קר. הקיץ עושה לנו טוב, אין מה להגיד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הכירו את הקינוח האולטימטיבי לקיץ, אבל רק בתנאי שאתם אוהבים את הגלידה שלכם רכה: קוראים לו סמי-פרדו, "חצי-קפוא" באיטלקית, קל מאוד להכין אותו, והוא הולך טוב גם בתוך קפה קר או עם ספלון אספרסו רותח.
מרכיבים :
(לתבנית אינגליש קייק):
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז וממותק (נמכר בשפופרת ובפחית)
2 מנות אספרסו
1 כוס נשיקות מרנג קטנטנות
לסירופ קפה:
2 מנות אספרסו
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1 מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ואספרסו במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב.
2 מרכיבים את הקינו: מרפדים תבנית בניילון נצמד, מפזרים נשיקות מרנג קטנטנות ויוצקים את התערובת. בוחשים מעט לפיזור הנשיקות. מכסים ומקפיאים למשך 12 שעות לפחות.
3 מכינים סירופ קפה: מבשלים את החומרים יחד עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ.
4 מגישים בכדורים או בפרוסות עם מעט סירופ קפה מעל.
מתכון על הדרך: קפה קר טו-גומקפיאים אספרסו (עם או בלי סוכר) במכל להכנת קוביות קרח, וכשמתחשק קפה מוסיפים רק מים וחלב. כל אחד לפי המינון האהוב עליו.