בפרק האחרון של "מאסטר שף", התמודדו הבנים עם אתגר לא פשוט בכלל בדרכם להיות חלק מהנבחרת: בישול 3 מנות שונות שמשתמשות בחומר גלם אחד מרכזי, פירות הדר. לאור ההישגים המרשימים של המתמודדים, יצאנו לבדוק מה עוד אפשר לעשות עם כדורי המיץ הכתומים והצהובים שמלווים אותנו בעיקר כמשקאות או מאכלים. 

לימון מוסיף המון

תמונה של לימונים (צילום: jupiter images)
מכשירי חשמל נקיים ורעננים|צילום: jupiter images

הפתגם שבכותרת מוכר לכולנו וסביר שהוא גם באמת נכון. בשימושים הנפוצים של הפרי הצהבהב ישנם לא מעט מאכלים וסלטים מוצלחים ואפילו רוטב לפסטה כפי שהראה לנו המתמודד, מסימליאנו די מתאו, בפרק השמיני של מאסטר שף. אך לאחרונה גילינו שלחמוץ יש עוד כמה שימושים כמו למשל ניקוי המיקרוגל שלנו. אם המיקרוגל שלכם צובר את אותה כמות שאריות מזון ששלנו כאן צובר, כדאי לכם לנסות את הדבר הבא. בקערת זכוכית עמידה לשימוש במיקורגל שמים מים עד ¾ גובה קערה ובתוכם מניחים פרוסות לימון, מכניסים לתוך המיקרוגל ומפעילים אותו בין 30 שניות לדקה. בסיום הזמן תוכלו להעביר מטלית לחה על הדפנות הפנימיות של המכשיר ובחריצים ולחלץ בקלות את כל שאריות השומן והלכלוך ולהנות לא רק ממיקרוגל נקי אלא גם מדיף ריח לימוני רענן.

מקור

הרחקת חתולים בנימוס

חתול חובש תפוז (צילום: צילום מסך מתוך knowyourmeme.com)
חתול חובש תפוז|צילום: צילום מסך מתוך knowyourmeme.com

משפחת החתולים, הקטנים והבינוניים לפחות, נוהגים לבקר גם במקומות שבהם הם לאו דווקא רצויים ולא פשוט להרחיק אותם מבלי לפגוע בהם. אז גם כאן למשפחת פירות ההדר יש פתרון והפעם: תפוזים. חתולים לא מחבבים, בלשון המעטה, את הריח העולה מקליפות ופלחי תפוז ולכן אם תפזרו באקראי קליפות תפוז ברחבי החצר שלכם או הכניסה לבית תוכלו לרמוז לחתולי השכונה בנימוס שאינכם מעוניינים לארח אותם ואלו יעברו באלגנטיות לשכנים.

הסרת שומנים בכל המקומות הנכונים

התפוז, או כפי שמכנים אותו מעת לעת תפוח הזהב, יכול גם הוא לסייע בנקיונות הבית. על בסיס קליפות התפוז אפשר להכין נוזל להסרת שומנים ממקומות שונים בבית ואפילו ניקוי חלונות. את קליפות התפוז משרים בחומץ לבן למשך שבועיים ובסיומם מסננים ומעבירים את הנוזל לכלי קיבול, רצוי בדמות שפריצר. החומר שיתקבל, הוא טבעי ובוודאי פחות מסוכן לשימוש ממגוון תכשירי הניקוי הרגילים ולכן בשעת כושר תוכלו אפילו לתפעל את ילדכם לעשות חלונות, וביום ממש טוב אפילו פנאלים.

כל הציפורים מצייצות

מתקן להאכלת ציפורים

אלו מכם שמתגוררים במרחב הכפרי או אם סתם יש לכם חצר חביבה מאחורי הבית, בוודאי תשמחו לארח בשעות הבוקר כמה חברות קצרות כנף. בעזרת חצי אשכולית, כף, סכין חיתוך וחוט, תוכלו להזמין אליכם את הציפורים של השכונה לארוחת בוקר. אספו אשכולית נאה מהירקן הקרוב, תחצו אותה לשניים ורוקנו אותה מתכולה וכמובן תאכלו בהנאה. ב'קערת' קליפת האשכולית שנותרה, תיצרו 2 חורים משני צדי הפרי ובאמצעות חוט חברו בין השניהם, כך שתוכלו לתלות את מתקן האכלת הציפורים שזה עתה יצרתם. בשעות הבוקר, תוכלו להניח במתקן פירורי לחם יבש ולהמתין לבאות המצייצות.

אש צהובה

לקראת המנגל המשפחתי הקרוב, תוכלו להיערך עם חומר בעירה טבעי ואקולוגי בדמות קליפות לימון אפויות. קליפות הלימון לאחר שאופים אותן בתנור, הופכות להיות חומר בערה יעיל בדיוק כמו החומרים התעשייתיים שאנחנו רוכשים בתחנות הדלק. את הקליפות יש לאפות בחום בינוני בתנור עד שהן משחירות ולשמור אותן בסמוך לגחלים עד למנגל הבא.

מקור

בחזרה לילדות

אם השימוש באשכולית היה נראה לכם מוכר, זה בוודאי ממחוזות הילדות. בחלק מגני הילדים לקראת ט"ו בשבט יוצרות הגננות הסבלניות ביחד עם הילדים סלסלות קטנות מתפוזים והזאטוטים שבים הביתה שמחים להגיש בסלסלות שלל ממתקים. פעילות דומה תוכלו לעשות עם הילדים בחודשי הקיץ החמים, במזגן כמובן ואם בא לכם לשרוף עוד שעה תוכלו גם לאפות עוגיות ולמלא בהן את הסלסלות ולהעניק באהבה לשכנים, כפיצוי על החתולים ששלחתם אליהם.

הדרך לאושר

תתפלאו לשמוע אבל מחקר שפורסם ב- Journal Chemical Senses, שבדק את הקשר בין ריחות לרגשות מצא שכשמחלחלת בנו עצבות, הסנפה של לא אחרת מאשר, קלמנטינה, תעלה לנו את מצב הרוח ותחזיר את האושר לחיינו והסומק ללחיינו. אם כך, אנחנו קצת מתקשים להבין איך ייתכן שרובנו מעדיפים שמי שרוצה לכרסם קלמנטינה יעשה את זה בחוץ, אולי אפילו ברחוב ליד, ובטח לא בתוך אוטובוס או במהלך נסיעה ברכבת. אבל אם זה מוכח מחקרית מי אנחנו שנתווכח? בפעם הבאה שתזלוג דמעה מעינינו, נקווה שתהיה קלמנטינה זמינה לקרב אותנו אל האושר.

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00