בשביל נוף מבקה אל גרבייה, הזכיה ב"מאסטר שף" היתה כלי למימוש חזון. היום היא מעבירה סדנאות לסטודנטיות לבישול משני המגזרים, וחולמת שהאוכל יקרב בין שני העמים. רגע לפני שמתחילה עונה חדשה של מאסטר שף (ראשון, 21:00), ובימים לא קלים פוליטית במדינת ישראל, הנה סיפור שמזכיר לנו אילו דברים מדהימים אפשר לעשות בעזרת בישול.
הדוקטור למיקרו-ביולוגיה התרחקה מהמעבדה והתקרבה למטבח, לטובת מפגשים עם תלמידות. בעונה הקודמת של מאסטר שף היא הפכה מהר מאד לפייבוריטית, עם מנה שהוכתרה על ידי השופטים כאחת הטובות שהוגשו להם בכל העונות: כיסונים ממולאים בבשר כבש, שהיו כל כך טעימים שהם גרמו למיכל אנסקי לרצות לנשק אותה. כבר באותו פרק ראשון היא סיפרה לשופטים שהחלום שלה הוא לפתוח בית ספר לבישול יהודי-ערבי.
עוד ב"מאסטר שף":
- מה נוף מכינה לנו לקיץ? מתכונים קיציים של המאסטרים לדורותיהם
- מהשוק ומההייטק: האנשים שעזבו הכל כדי להגשים חלום
- בחן/י את עצמך: האם את/ה מאסטר שף?
נוף עדיין חולמת, אבל החלום מתחיל להתקרב להגשמה. בינתיים היא מעבירה סדנאות לסטודנטיות ערביות ויהודיות, וגם עובדת על ספר מתכונים מהמטבח הערבי. "אני כל כך מתרגשת שבזכות הסדנה שלי יש סיכוי שבאמת אנשים ידברו ויצאו מפה עם טלפונים אחד של השני, ואולי גם יהפכו לחברים הכי טובים", נוף אומרת בחיוך גדול ומוסיפה, "זה החלום. ליצור גשר ושותפות יהודית-ערבית, דרך האוכל".
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" חוזרת בעונה חמישית - ראשון, 21.6.15