כולנו היינו מופתעים כשרות היימס ציינה את גילה באודישן שלה הערב ב"מאסטר שף". לא רק שהיא לא נראית בת 80 - גם כישרון הבישול ממש לא נס ממנה עם הגיל ולהפך. גילינו שרות היא לא היחידה שמבשלת בגיל שרובינו מקווים פשוט לזכות להגיע אליו. פנחס עמיר הגיע למאיה עגולה והוא עדיין נהנה לבשל את המנה האהובה עליו, מרק עוף. אז היינו חייבים לתפוס לשיחה את האיש יוצא הדופן הזה, שנראה שהגיל פשוט קטן עליו - ויצאנו ממנה עם חיוך גדול.
בן כמה אתה?
100. וחודש.
איך זה קורה? מה הסוד שלך?
"אפשר להגיע לגיל כזה את מכירה את הגוף שלך ומטפלת בו נכון. את יודעת על עצמך יותר ממה שכל הרופאים יודעים".
שמענו שאתה מבשל.
"אני מבין שמישהו הלשין עליי", הוא צוחק. "לא היתה לי שום כוונה לפרסם את זה, אבל אני מוכן לשתף בשמחה".
מה הדבר שאתה הכי אוהב להכין?
"מרק עוף. זה הדבר הכי טוב שאני אוהב ועושה. אני עושה עוד שני מרקים, אחד עם עגבניות שניתן להכין בקיץ או בחורף, קר או חם, וגם אחד עם סלק, כנ"ל, וזהו, בזה אני מסתפק. אני טוב מאוד גם בחביתות".
מה מיוחד במרק העוף שלך?
"אני שם במרק צוואר של הודו נקבה, מסיבה פשוטה: הצוואר של הנקבה הרבה יותר עדין וטעים. חוץ מזה יש בו סלרי, פטרוזיליה, קישואים, גזר ובצל".
איפה למדת לבשל כזה מרק?
"מאמא שלי. ככה בדיוק היא היתה מכינה, עם הבדל אחד קטן: כשהיא היתה עושה את זה, בפולניה, כל הירקות עם הטעמים המיוחדים לא היו שם. היום, מאחר ויש הרבה ירקות, זה מוסיף טוב טעם למרק".
מה עוד אתה אוהב לעשות חוץ מלבשל?
"התחביב הכי גדול שלי זה הגן שלי. יש לי גינה גדולה שפורחת כל השנה. זה גוזל לי הרבה זמן כי צריך גם לעדור, גם לכסח, גם להשקות וגם לגזום, זה הרבה עבודה אבל אחר כך רואים בעיניים את התוצאות. יש לי בחצר שלי עץ פקאן יפהפה ויש לי עץ תות שחור. הפרי שלו הוא נהדר, הרבה יותר טעים מתות השדה".
עוד ב"מאסטר שף":