רגע לפני שנסגרה רשימת המועמדים למחנה האימונים של "מאסטר שף", נכנס להאנגר אייל דולינסקי והתחיל להכין בהתלהבות את מנת האורז שלו. "אני מבשל מאז שנולד הבן הגדול שלי, חשובה לי המשפחתיות שיש באוכל" מספר אייל ומגיש למבחן הטעימה העיוורת, ריזוטו אספרגוס, גרידת לימון ומחית ארטישוק שגורף תחילה תגובות חצויות מהשופטים. אייל שני מיד הכריז שהמנה טעימה לו, לעומת מיכל שהבחינה שהאורז לא מבושל עד הסוף. מי שהשמיע תגובה חד משמעית כהרגלו היה רושפלד והפעם לשמחתו של המתמודד ביציע הצפייה, "ריזוטו נהדר, עם איזון טעמים מושלם", אמר רושפלד.
>>עקבו אחרי מאסטר שף גם בפייסבוק
מיציע הצפייה עלו צהלות שמחה והתרגשות ואייל כמובן ניגש להתכונן להיכנס לאודישן מול השופטים. אייל שני ניחש שעומד להיכנס לחדר וטרינר ואילו חיים כהן ניחש גבר בגיל 40 עם חוש לאסתטיקה. כשהמתמודד נכנס לחדר שניהם התבדו, אייל דולינסקי בן 39, עוסק בשיווק באינטרנט, נשוי ואב לשלושה ילדים וממש לא וטרינר. "אני לא מגיע מבית של אוכל למרות שאנחנו דרום אמריקאיים, ברגע שעברתי לגור עם שירלי אשתי והיה למי לבשל אז נכנסתי למטבח", מספר אייל על המפגש הראשון שלו עם המטבח.
מי שקיבל את ההזדמנות האחרונה להעמיד את יכולות הבישול שלו למבחן מול שופטי מאסטר שף, הגיש לשופטים טורטליני טלה ברוטב של עגבניות צלויות בתנור. "כל זכרון ילדות הוא תמיד סביב אוכל", מספר אייל וחיים כהן מבין אותו ואומר, "לקחת על עצמך משימה לייצר לילדים של זכרונות ילדות סביב אוכל". אייל מספר שהאהבה שלו לבישול ולאירוח מביאה לבית משפחתו אורחים לפעמים 5 פעמים בשבוע, "אני חוזר הביתה מהעבודה, עובר דרך הקצב או הירקן, אני מאוד נהנה מזה".
עוד ב"מאסטר שף":
- לא רק תל אביב: המנות הטובות ביותר במזרח התיכון
- רוצים עוד? כל המתכונים מהפרק השביעי של "מאסטר שף"
- "שף זה שף, לא שפית ולא שאפה": למה אין נשים בראש המטבח?
תגובות השופטים למנת האודישן של אייל היו נלהבות. "בוא אלינו, נחזיק לך ארבעתנו את הידיים ונעיף אותך רחוק כי אתה בדיוק הדנ"א של מאסטר שף, ואני מהמרת עלייך", אמרה מיכל אנסקי בהתרגשות רבה ומיד אחריה התייחס יונתן רושפלד בדרכו הייחודית למנה של אייל. "טורטליני כזה צריך להיות בתוך מרק", אומר רושפלד וקם מהכיסא אל עמדת הבישול כדי להראות לאייל ולחבריו השופטים למה הוא מתכוון.
אחרי שאייל מקבל את הסינר המיוחל הוא מספר לmako על חוויית האודישן שלו. "הייתה לי חוויה מדהימה באודישן, לא הייתי מאוד לחוץ כי התכוננתי הרבה זמן מראש", מספר אייל, "באתי כדי להנות".
מאז שקיבלת סינר מגיעים אליכם יותר אורחים מבדרך כלל?
"הבית שלנו פתוח תמיד אז כמות האורחים היא די זהה, האורחים שלנו אהבו את האוכל שלי עוד לפני שהגעתי איתו לאודישן"
מה הכנת לאורחים שלך הערב, לקראת הצפייה בפרק?
"בין המקלחות של הילדים, הצלחתי להיכנס למטבח ולהכניס לתנור עוגיות שוקולד טובות, הערב אנחנו בתפריט מתוק. בכל מקרה מהבית שלנו החברים תמיד יוצאים עם קופסאות של אוכל הביתה".
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00