"אנחנו לא בבית!". ככה, בקריאה מלווה קריצה, קיבל את פניי איב ענן, מהמתמודדים הבולטים בעונה החמישית של "מאסטר שף", כשפתח לי את דלת ביתו הנאה בפרדס חנה, לשם הגעתי לטובת ארוחת ערב חגיגית. למה חגיגית? ובכן, תארו לעצמכם שבמשך כמעט עונה שלמה הבטתם בעיניים חומדות במנות שמוציאים המתמודדים תחת ידיהם, ואז נקרית בדרככם ההזדמנות לטעום מנות מעשה ידיהם של אותם אנשים. כאמור, חגיגה.

הארוחה, שנעשתה במסגרת המיזם הקולינרי EatWith, בו שפים ובשלנים חובבים מארחים בביתם אנשים לארוחות מעשה ידיהם, כללה כמה זוכים מאושרים, שהגיעו במיוחד כדי לזכות ולטעום את איב. ספוילר קטן: לא מדובר במניפולציות עריכה - ככל הנראה מדובר באדם הנחמד במדינה נכון לרגע זה.

כשאין שעון עצר ברקע
EatWith אצל איב ענן (צילום: יאנה טובבין)
ככל הנראה האדם הנחמד במדינה נכון לרגע זה|צילום: יאנה טובבין

אחרי שנמזג לנו לא מעט יין אדום, לבן וקוקטייל קיר רויאל, כשהאורחים נעים בסקרנות בין הפסלים מעשה ידיו של ענן הנמצאים בכל פינות הבית, האפופות בריחות מסקרנים אף הם, המגיעים מהמטבח הפתוח לסלון ולפינת האוכל – מזמין אותנו איב, יחד עם אשתו אליס וילדיהם, להנות מכמה מתאבנים. ובכמה מתאבנים הכוונה היא לפרוסות סלק שנאפו בתנור ומעליהן פוזרה בנדיבות גבינות גורגונזולה, פילטים של אנשובי עם חומץ בלסמי וגבינת פרמזן ופטריות בשרניות ממולאות, לחם ומקלות לחם פרמזן. ככה, בקטנה. "פשוט וטעים", מסכם איב, שעמל בנחת על המנה הראשונה. "כאן אין לי עוד דקה וחצי עד שהשעון מצלצל", הוא אומר, ושב ומציין כמה נהנה מההשתתפות בתכנית.

למרות ההנאה הגדולה שהוא מפיק מהעיסוק בבישול, מבהיר איב כי אין בכוונתו לפתוח מסעדה. אי פעם. אבל שניה לפני שאתם מתאכזבים, חשוב לזכור שפתיחת מסעדה כרוכה בערימות של כאב ראש, בירוקרטיה ולחץ – ואיב הוא איש שקול מדי בשביל להחליט על מהלך שרבים מהשפים בישראל הגדירו בעבר כ"התאבדות" של ממש. למרות זאת, עדיין יש סיכוי לא קטן שגם לכם ייצא לטעום ממטעמיו של ענן, שחושב לאמץ את הקונספט הייחודי של EatWith ולקיים ארוחות מצומצמות בסטודיו שלו, בו הוא מתכנן ויוצר. אבל בינתיים: קדימה לשולחן.

צילחות של אדריכל
EatWith אצל איב ענן (צילום: יאנה טובבין)
קסמים במטבח |צילום: יאנה טובבין

למנה ראשונה, אותה הגישו וצילחתו ענן ובני משפחתו, קיבלנו סלט קפרזה חם מצוין. העגבניות נצלו עד שחולצה מהן כל החמיצות ונותרה רק מתיקות נעימה, ואיתן גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום. את הרוטב שנותר בצלחת לא הייתה ברירה אלא לנגב בלחם טוב.

>>רוצים לנסות את זה בבית? קבלו את חוברת המתכונים של EatWith ומתמודדי "מאסטר שף"

למנה עיקרית הוגש נתח סלמון בעלי מרווה, שהונח על גבי פולנטה טרייה לצד שומר וברוקולי צלויים. הצלחת סודרה בקפידה של אדריכל, בדיוק כפי שראינו בתכנית. בשולחן ישבו גם צמחוני אחד ובחור נוסף שאינו חובב דגים, אך כיוון שבהרשמה ל-EatWith ממלאים גם כמה שורות על רגישויות והימנעויות, ענן היה מוכן מראש עם קיש כרישה מצוין, שלשמחת כולם, נותר ממנו מספיק כדי שגם אנחנו נוכל לטעום.

EatWith אצל איב ענן (צילום: יאנה טובבין)
צילחות של אדריכל|צילום: יאנה טובבין
למרות שהיה נוכח בזמן אמת בצילומים, הצפייה בפרקים עצמם לא תמיד הייתה פשוטה עבור איב. "בפרק שבו הודחתי היה לי קשה לצפות בסוף", הוא מספר, "ידעתי שאני הולך ואמרתי את זה גם ללמא. לא הרגשתי כל כך טוב". בתו מספרת שכל צפייה משפחתית בפרק אורכת שעות: "הוא כל הזמן עוצר את התכנית כדי להסביר". למקרה שתהיתם לגבי האידיליה המסתמנת בין חברי הנבחרת, גם היא אותנטית לחלוטין, וענן מספר כי כולם חברים בקבוצת וואטסאפ של התכנית ושומרים על קשר. "ידענו בכל בוקר שמישהו אחד יילך בצהריים או בערב. ככה זה".

לקראת שלב הקינוחים, הסקרנות גברה על הנימוס, וכולנו נעמדנו במטבח כדי לראות כיצד איב מזלף נשיקות מרנג מעל טארט הלימון שהכין, ולאחר מכן צורב את חלקן העליון. מלבד טארט הלימון חיכו לנו גם טארט תאנים וטירמיסו – אבל עוד קודם לכן, עברנו לגינת הבית.

בון אפטיט
EatWith אצל איב ענן (צילום: יאנה טובבין)
עוד יין?|צילום: יאנה טובבין

בעוד הקומה הראשונה בביתו של איב מאופיינת בעיקר בצבעי שחור-לבן, בגינה הצבעוניות גדולה בהרבה. יש בה שולחן עץ לבן וגדול שבאמצעו ציור צבעוני, נברשת העשויה לדבריו מלא פחות מ-250 חלקים והיא בכל צבע אפשרי – ודלעת, שאיב מגדל בעצמו. מגש גבינות איכותיות עם תאנים בשלות וענבים הונח לפנינו, וסיפק תירוץ מעולה לכוס יין נוספת.

אחרי שסיפר לנו כיצד התגלגל בגיל צעיר ללימודי אדריכלות גבוהים ("בזכות כישרון בלבד") ואיך התגלגל בהמשך ללימודים בבצלאל, הגישה לו בתו הקטנה צלחת של נשיקות קטנות מעוטרות רימונים שהכינה בעצמה. איב טועם, חושב רגע ומגיב האחת מאותן מילים האהובות על שופטי "מאסטר שף" ועל מבקרי אוכל בפרט - "מנומק".

EatWith אצל איב ענן (צילום: יאנה טובבין)
"מנומק"|צילום: יאנה טובבין
הקינוחים, שהוגשו לצד תה ואספרסו, היו גם הם יוצאי דופן. טעם האספרסו הורגש בטירמיסו בכל ביס, ולטארט הלימון היתה חמיצות מעודנת ובצק פריך ונהדר. לסיום, הגיש איב לכל אחד מהאורחים את ספר המתכונים של העונה החמישית של "מאסטר שף", בצירוף סימניות מעוטרות בציורים מעשה ידיו. על כל אחד מהספרים הוא חתם "בון אפטיט" בצרפתית. אז נכון, לא זכינו לאכול את ה"פום פום פום" המפורסם, אבל בכל זאת, בואו נקווה שהתיאבון שלו לבשל לאחרים רק נפתח.

>>התמונות בכתבה צולמו כחלק מפרוייקט משותף עם @insta_global  ו-@pic.food בהנהלת דייב שוורץ.

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00