השף אייל שני הוא לא רק בעליהן של ארבע מסעדות פופלריות, אלא גם של חשבון אינסטגרם פורה ועשיר, בו משתקפים שלל רגעי קסם שמתרחשים לרוב בין כותלי המטבח. שני מצליח לעורר רגש ואף זעם באמצעות תמונה של קלמטינה, ומעניק אישיות מיוחדת לכל עגבניה. רגע לפני ש-"מאסטר שף" חוזרת בעונה חמישית (ראשון, ה-21.6), הבאנו לכם את מיטב היצירות מהתערוכה שאיגדה את צילומיו
אייל שני | רון לוקר | מאסטר שף | פורסם 16:47 10.06.15
כבר שנים שאייל שני מתעד את היום- יום שלו דרך עדשת המצלמה של הטלפון הנייד, חולק אותו עם אלפי עוקביו באינסטגרם, וכבמטה קסם הופך רגעים אגביים ועצמים שגרתיים ליצירות אמנות מלאות משמעות.
במבט הייחודי רק לו, הוא מתבונן בפרח כרובית, באגס או- איך לא – בעגבנייה, וכמו צלם אופנה שמביים דוגמנית, מצליח להוציא מהם רבדים שלא ידעו שקיימים בהם.
קל להיות סקפטיים וציניים כלפי הדרך בה רואה שני את העולם, לעיתים אפילו קל לכעוס על האופן בו הוא מפרש את מושא הצילום. אבל מי ידע שאפשר לכעוס על תות כי הוא פרובוקטיבי מדי?
"הכל כבר כאן" הוא שם התערוכה שמציגה ממבחר צילומיו, והוא מבטא את הקונספט העומד בבסיסם: ניתן לראות את המימדים הנסתרים של כל דבר, אם רק מביטים מזווית חדשה.
"אם דרך הפה או העין, האף או הנגיעה, הוא מנסה בכל אמונתו לשמש צינור מעבר לכל המוכן להביט", כותב רון לוקר, אוצר התערוכה.
"אני מעתיק את עצמי לתמונות, כדי לא למות אף פעם", כותב שני.