לא עבר הרבה זמן מאז שאייל שני בכבודו ובעצמו הודה שלא היה עומד במשימת עוגת 11 השכבות, והנה, גם השף דיוויד פרנקל, כשנשאל איך היה שורד בתור מתמודד ב"מאסטר שף", עונה בלי למצמץ - "לא הייתי שורד. זה לא היה קורה". גם השף מיכאל גרטופסקי לא בטוח שהיה מסתדר כל כך טוב עם הפורמט: "אני מאוד ספונטני, מגיב בצורה מאוד יצרית, אין לי הרבה תכנון מראש, הדברים יוצאים פשוט לבד", הוא מודה, "אז קשה לי לענות על השאלה הזאת". נראה שהאיכויות שנדרשות ל"מאסטר שף" אמיתי הן מעבר לגאונות קולינרית, כי אין ספק לגבי יכולות הבישול של פרנקל או גרטופסקי. "אני מגלה איזשהו פן במקצוע הזה שלא ידעתי שקיים", מספר פרנקל, ואולי זה חלק מהסוד - "במקצוע הזה נורא מתעסקים בלבשל, ובשנים האחרונות אני ממש נחשף לזה שיש מפגש עם אנשים. בין אוכל לאנשים".

צילום: שי גרנות 

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00