איב ענן, 57, אמן ומרצה לאדריכלות ועיצוב במכללת רופין, נשוי, אב לשלושה, מפרדס חנה
הפעם הראשונה: "בגיל 15 בפריז. התקבלתי לבית ספר לאדריכלות מאוד מיוחד, גרתי בחדר מתחת לגג כמו בסרט 'רטטוי', עם נוף לאגדות. ההורים שלי גרו 700 ק"מ ממני והייתי חייב לאכול, אז התחלתי לבשל".
חוזקות: "יצירתיות. אני לא מסוגל להכין פעמיים אותו מתכון, תמיד מנסה משהו חדש ושונה, כדי שהחיים לא יהיו משעממים. אפילו חביתה אני מכין כל פעם אחרת".
חולשות: "אני פחות מתחבר לטעמים האסייתיים. לא מצליח לדמיין את האוכל הזה עם כל הרטבים וכל החמיצות, ולכן גם לא מכין אותו".
ספציאליטה: "פאי פירות העונה, עכשיו למשל אני עושה חגיגה על המשמש".
מאכל אהוב: "Paris-Brest - פחזניות ממולאות בקרם אגוזים".
לעולם לא: "שבלולים".
שף נערץ: "יניק אלאנו. הוא שף שלושה כוכבי מישלן, ביקרתי אצלו שבוע ימים כדי ללמוד ממנו".
מאסטר שף: "אייל שני אמר לי 'תפרוץ גבולות'. למדתי לא להישאר רק בדברים המוכרים שאני יודע להכין, אלא גם לזרום בצורה חופשית לחלוטין ולנסות דברים חדשים".
מתכון: פאי משמשים ורוזמרין עם קרם שקדים ופרג
זמן הכנה: שעה וחצי
דרגת קושי: בינוני-קשה
כשר, חלבי
כלים: תבנית מלבנית צרה 35X12 ס"מ
לבצק
- 80 גר' אבקת שקדים טחונים
- 80 גר' חמאה
- 40 גר' אבקת סוכר
- 10 גר' סוכר וניל
- 150 גר' קמח
- קליפה מגוררת של לימון ירוק אחד
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח ים אטלנטי
לקרם השקדים
- 20 גר' סוכר
- 20 גר' אבקת שקדים טחונים
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
- גרגירים ממקל וניל אחד
- 1 ביצה
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפיות ליקר גראן מרנייה
למילוי ולהרכבת המנה
- 10-12 משמשים חצויים
- 30 גר' חמאה
- 1 גבעול רוזמרין טרי
- 1 כף פרג
- 50 גר' ריבת משמש
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים לגוש בצק רך. שומרים בניילון נצמד במקרר 20 דקות. מרדדים את הבצק לעובי של 5-4 מ"מ ומרפדים תבנית מלבנית משומנת צרה. שומרים במקרר.
- קרם השקדים: מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד.
המילוי והרכבת המנה
- מוציאים את הבצק מהמקרר וממלאים את הבצק בשכבת קרם שקדים בעובי של 3 מ"מ.
- מקרמלים קלות במחבת את חצאי המשמשים עם 30 גר' חמאה ומוסיפים את עלי הרוזמרין.
- מסדרים יפה את המשמשים כשהגב לקרם בשורות שורות.
- מפזרים בעדינות קצת גרגירי פרג ונגיעות ריבת משמש.
- מזליפים בכף קצת קרם בשורה במרכז הפאי. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות ומוציאים.
- מקררים ומפזרים אבקת סוכר כפס לצד הארוך של הפאי.
עוד ב"מאסטר שף":
- צפו בכל הקטעים מהפרק של משימת החומוס
- רוצים לאכול ארוחת ערב בבית של איב ענן?
- רחלי קדוש מגנה את הגזענות כלפי למא בפוסט מרגש במיוחד
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00