"אני יודעת שיש לי משהו, אני יודעת את זה בפנים, אני מרגישה את זה", כך אמרה רחל בן אלול לשופטים במהלך האודישן, "ופה אמרתי, אני לא מפספסת". לא רק שהיא לא פספסה: היא קלעה בול. בהתחלה, כשראו השופטים את הסושי, רושפלד צחק ואמר: "איך לא חשבו על סושי עד היום?" אבל מבט חטוף וקצה של טעימה הספיקו כדי להבהיר להם שבסושי הזה היתה מחשבה לא טיפוסית. "לקחתי את הסושי למקום שלי", מספרת רחל, "טונה, לימון כבוש ואריסה. לקחתי את יפן, השארתי אותה שם איפה שהיא, ועשיתי סושי משלי". על המנה השניה שלה, אותה כינו השופטים 'בנדיקט ירושלמי', רחל מספרת: "זה היה בתקופה שהיתה חובזה, אז קטפתי חובזה". לא פחות. הרגע שבו אייל שני טעם את המנה בהחלט ממחיש את הפתגם "תמונה אחת שווה אלף מילים".
השופטים עפו באוויר, ורחל, באופן טבעי, לא נשארה שוות נפש: "הם עפו על זה ברמות. ידעתי שהבאתי להם אוכל אחר, אבל זה שהם ראו את זה, והם התרגשו, זה ריגש אותי. ראו את זה. יצאתי מהאודישן עם חתימה של ארבעה שפים שנחשבים לשם דבר בעולם הקולינריה בארץ, שאישרו את מה שיש לי בידיים. את הטעם המיוחד, את המשהו האחר".
מה זה בעצם, המשהו האחר הזה? "הם ראו סושי מאוד מדוייק, עם הקפדה על כל פרט קטן", מסבירה רחל, "שזאת אני. אני באתי מעולם האדריכלות, לא מעולם הבישול. זה מה שיש לי בבטן וזה מה שיוצא. אני, את כל השיגעון שלי באוכל - נתתי להם לטעום".
עוד ב"מאסטר שף":
- לא על הריזוטו לבדו: לא תאמינו מה אפשר לעשות עם אורז
- מיכל אפשטיין: "זה לא נורמלי שב-2015 צריך לנסוע לחו"ל כדי להתחתן"
- שרה זועבי: "אין יהודי שלא אוהב את האוכל של הערבים"
עוד לפני שפגשו את רחל, אייל ניחש שמדובר באישה: "גבר לא עושה אוכל בלי מחיאות כפיים", הוא נימק את הניחוש, "לכן הוא לא ישים שומשום שחור בתחתית הסושי, איפה שלא אמורים לראות את זה". רחל מבינה איפה הוא מוצא שם נשיות: "אני שמה את הנשמה בתוך האוכל. זה אוכל עם נשמה. זו הנשיות שבי, זה מה שאני מוציאה לתוך הצלחת וזה מה שהם קיבלו".
>>עקבו אחרי מאסטר שף גם בפייסבוק
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00