למא שחאדה, 31, עובדת בחברת השקעות, רווקה, מיפו

הפעם הראשונה: "בגיל 16. אמא שלי תמיד הייתה מכינה את המצרכים לתבשילים לפני שיצאה לעבודה, ואני הייתי משלימה את הבישול".

חוזקות: "מנות ערביות אותנטיות, אבל עם הטוויסט והטעם שלי".

חולשות: "אפייה ומתוקים. בינתיים לא ממש ניסיתי, כי זה לא מדבר אליי. אבל יכול להיות שאם אנסה, זה ידבר אליי יותר".

ספציאליטה: "עלי גפן וממולאים שונים, ואני גם מכינה מנות ממש טובות של סטייקים ובשר עם הרטבים הייחודיים שלי".

מאכל אהוב: "כרוב ממולא, דגים ובשרים נאים".

לעולם לא: "ניסיתי גפילטע פיש ולא אהבתי. נראה לי שיותר לא אוכל את זה".

שף נערץ: "קודם כל שלושת השופטים בתוכנית, יונתן רושפלד, אייל שני וחיים כהן. כמו כן אני אוהבת את השף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו. אני אוהבת אוכל אסייתי והוא מכין אותו בטעמים מאוד מעניינים. אני גם אוכלת הרבה אצל שרון כהן ממסעדת 'שילה', ואוהבת גם את התוכניות של גורדון רמזי ואת הדרך שהוא מבשל".

מאסטר שף: "למדתי להעריך כל ירק. בעבר, כל חומר גלם שלא אהבתי פשוט לא השתמשתי בו. עכשיו נהייתי יותר פתוחה לנסות ולשלב. בהתחלה גם נרתעתי מאפייה וקינוחים, אבל עם הזמן הבנתי שבשלן טוב יכול גם לאפות, ואני רוצה לנסות גם את זה".

כדורי לבנה במילוי דג - למא שחאדה (צילום: רמי זרנגר, דרך האוכל)
כדורי לבנה במילוי דג. למא שחאדה|צילום: רמי זרנגר, דרך האוכל

מתכון: כדורי לבנה רעננים במילוי דג

זמן הכנה: שעה
דרגת קושי: בינוני
כשר, חלבי
ל-2 מנות

לתערובת הלבנה

  • 250 גר' לבנה עזים בהכנה עצמית
  • או: 100 גר' לבנה של טמרה + 100 גר' לבנה עזים

לרוטב האפרסק

  • 50 גר' חמאה
  • 1 אפרסק שהבשיל
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 עלי מנטה

לדג ולהרכבת המנה

  • 10 עלי גפן ירוקים וטריים
  • 9-10 כפות שמן זית
  • 100 גר' פילה של דג לבן
  • 5-6 עלי מנטה
  • 20 גבעולי עירית
  • 2 גבעולים של טרגון
  • 1 כפית יוגורט
  • 1 כפית שמנת חמוצה שמנה
  • שבבי תפוחי אדמה
  • 100 גר' פיסטוק חלבי

אופן ההכנה

  • תערובת הלבנה: מערבבים את הלבנה ומקררים בפריזר עד שתתייצב.
  • רוטב האפרסק: ממסים חמאה עם מעט מים ושתי חתיכות אפרסק, מוסיפים גרעיני פלפל חריף ירוק ושני עלי מנטה ומצמצמים. מניחים בפריזר לקירור.

הדג והרכבת המנה

  • גורסים את עלי הגפן ומשרים בשמן זית.
  • מפלטים את הדג. גורסים את הדג, מנטה, עירית, טרגון עם יוגורט ושמנת חמוצה.
  • מטגנים את פירורי תפוחי האדמה. גורסים את הפיסטוק החלבי ומערבבים עם הצ'יפס. 

ההגשה

מכדררים את הלבנה עם הפיסטוק והצ'יפס וממלאים במילוי הדג. שמים מעל מצע של שמן עלי גפן חמצמץ ומשפריצים מרוטב האפרסק. מפזרים פיסטוק טחון מעל ומלח גס. מצמיחים עירית מכל כדור.

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00