צילום: רמי זרנגר
מיכל אפשטיין, 34, כדורסלנית לשעבר, בזוגיות, מתל אביב
הפעם הראשונה: "מרבית חיי ביליתי ביציאה למסעדות. בשנים האחרונות, כשהתמסדתי, התחלתי לבשל יותר, אם כי לא על בסיס קבוע".
חוזקות: "כל מה שקשור לירקות, לטיפול בהם, אני אוהבת לבשל בישול צבעוני, בריא וטרי. אני גם מאוד אוהבת לאפות".
חולשות: "אני לא מבשלת הרבה, ואני חושבת שבעיקר חסר לי זמן בישול. אני צריכה לגעת בחומרי גלם, לעסוק בכך יותר".
ספציאליטה: "בננה ברד, סוג של לחם קינוח מתוק ולח".
מאכל אהוב: "כל דבר פחמימתי. לחם טוב וחמאה כבר עושים לי את זה".
לעולם לא: "זוחלים למיניהם".
שף נערץ: "אני לא מעריצה שפים. אני מעריכה כל שף שמצליח להביא איזושהי בשורה קולינרית, בין שמדובר בבוטקה במזנון ובין שבמסעדת שף".
מאסטר שף: "קודם כל בתקופה מאוד קצרה נגעתי בהרבה חומרי גלם ובישלתי המון, מה שברמה האישית לא עשיתי לפני כן. גם האינטראקציה עם השופטים והטיפים שלהם מאוד שדרגו אותי".
מתכון: דג נא עם סלט בורגול על יוגורט לימוני
זמן הכנה: 45 דקות
דרגת קושי: בינוני
כשר, חלבי
למנה ראשונה אחת
לסלט החיטה
- 50 גר' בורגול מושרה במים כ-30 דקות
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
ליוגורט
- 1 כף מיץ לימון
- ½ כפית מלח
- 3 כפות יוגורט
הרכבת המנה
- 50 גר' דג נא פרוס
- פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף
- 5 פלחים של אפרסק פרוס דק
- 1 כף שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה
- סלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתקנים טעמים.
- יוגורט: מערבבים מיץ לימון ומלח עם היוגורט.
- הרכבת המנה: יוצקים יוגורט לצלחת שטוחה, מעל מסדרים את סלט החיטה ולצדו פרוסות של דג ומסדרים בחופשיות את האפרסק, הפלפל החריף והשקדים מעל.
עוד ב"מאסטר שף":
- צפו בכל הקטעים מהפרק ה-15
- רוצים לאכול ארוחת ערב בבית של אחד מחברי הנבחרת?
- רות רוזובסקי נפרדת מהנבחרת בטור אישי
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00