החומוס שאני לא אשכח ומלווה אותי עד היום בכל ניגוב הוא החומוס שטעמתי בילדותי במרקם עשיר וחלק, מרקם שגורם לך להתנתק לרגע ולהתרכז רק בצלחת החומוס שלפניך.

לקחתי את הזיכרונות האלו, והחלטתי לשחזר אותם לצלחת חומוס שתגיע אליכם הביתה. אז ככה: מלבד הפתגם הידוע שחומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל, יש עוד כמה דברים שכדאי לדעת. צריך להיות מאד מדויקים ביחסים שבין גרגירי החומוס לטחינה, ה"נגיעה "הקטנה של הלימון והעדינות של המלח. 

אז איך מכינים? 

מרכיבים: 
מיכל בנפח 1 ליטר של גרגרי חומוס שהושרו במים קרים, לפחות 8 שעות
1 כפית אבקת אפייה
600 מ"ל טחינה גולמית איכותית
1 כף מיץ מלימון סחוט
2 כפיות מלח גס
מי קרח 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את גרגירי החומוס עד לריכוך ראשוני בערך שעתיים. מוסיפים אבקת אפייה לריכוך.

2. כשהגרגרים רכים לגמרי שוטפים אותם קלות ומכניסים למקרר לצינון.

3. מכניסים 1 ליטר גרגרים מבושלים אל מעבד המזון, מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון, ומלח גס. 

4. מוסיפים מי קרח לפי הצורך והמרקם, רצוי לקחת בחשבון שהחומוס מתקשה מעט. מי קרח שומרים על גוון חומוס בהיר.

תוספות לחומוס: פלפל חריף מטוגן 

מרכיבים: 
פלפל חריף אדום
פלפל חריף ירוק
שמן זית
לימון
שום כתוש
מלח
פלפל לבן 
פפריקה חריפה 

אופן ההכנה: 

1. חותכים רצועות של פלפל חריף ירוק ואדום ליצירת צבעים שונים. 

2. מתחילים בטיגון עדין של הפלפלים במעט שמן זית.

3. מכינים רוטב בנפרד: מעט לימון, מעט שום כתוש טרי, מלח, פלפל לבן ושמן זית, ויוצקים על הפלפלים החריפים. 

4. הגשה: פותחים את המנה עם כף נדיבה של חומוס בסיבוב ומניחים במרכז את הפלפלים החריפים. מפזרים מעט פפריקה חריפה ושמן זית איכותי, ומנגבים.

חציל מטוגן

מרכיבים: 
חציל בלאדי חתוך לקוביות קטנות
קמח
שמן לטיגון
פלפל ירוק (לא חריף)
צרור כוסברה
שן שום
מלח
שמן זית
מיץ מלימון סחוט

אופן ההכנה: 

1. מקמחים את קוביות החציל ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים למסננת. מסדרים צלחת חומוס ומניחים את החצילים המטוגנים במרכז.

2. מכינים רוטב: לתוך מעבד מזון מכניסים פלפלים ירוקים מתוקים חתוכים לקוביות, כוסברה, שום, מלח, שמן זית ומיץ לימון, וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. 

3. יוצקים את הרוטב על החומוס חצילים ומנגבים .

חומוס חציל קלוי

מרכיבים: 
חציל בלאדי
מלח גס
פטרוזיליה
שמן זית
פלפל חריף 

אופן ההכנה: 

1. לוקחים חציל בלאדי וקולים אותו קלייה חזקה וטובה על אש גלויה, עד שהקליפה מקבלת צבע קלוי לגמרי. 

2. פותחים את החציל עם הקליפה על קרש חיתוך, מוציאים בעזרת כף את ליבת החציל לקערה, ממליחים במלח גס, פטרוזיליה רעננה, שמן זית ופלפל חריף קצוץ, ומניחים במרכז צלחת החומוס. 

לפייסבוק של צבר