מסימילאנו די מאטו נולד באיטליה, למד בניו יורק והגיע לישראל בעקבות האהבה. היום הוא כובש את המסך כאחד המתמודדים הבולטים ביותר בעונה החמישית של "מאסטר שף", אבל ממשיך לחלום רק על דבר אחד - לפתוח מסעדה איטלקית קטנה בארץ הקודש. הודות לשיתוף הפעולה עם מיזם EatWith, המחבר בין סועדים לשפים, זכיתי להתארח בביתו שבמודיעין שבוע לפני הגמר (שלישי, 21:00), ושם תפסתי אותו ואת אשתו לשיחה אינטימית על אוכל, משפחה והגשמת חלומות. איפשהו בין הכנת הבצק לפסטה לטיגון כדורי הגבינה, מסי מגלה לי את הסיבה לשמה נרשם ל"מאסטר שף": "חלמתי לפתוח מסעדה איטלקית בישראל אבל בגלל שלא הכרתי אף אחד הגעתי לתכנית".

ארוחת ערב אצל מסימיליאנו (צילום: מלינה סואט)
אפילו האלכוהול הום-מייד. הלמונצ'לו של מסי|צילום: מלינה סואט

כששאלתי אותו על האופן בו חייו השתנו מאז שנכנס לנבחרת, הוא ענה לי בחיוך גדול ובלי להצטנע: "עכשיו אני מפורסם ואני נהנה מזה". גם את אשתו יונית שאלתי על ההתמודדות עם התהילה (ועם העובדה שגבר שלה הפך לאחד הגברים הנחשקים בישראל), וגם כאן התשובה לוותה בחיוך גדול והמון פרגון: "זה הכי מחמיא לי בעולם וזה פשוט מגיע לו", היא ענתה בלי להסס. 

ארוחת ערב אצל מסימיליאנו (צילום: מלינה סואט)
"מחמאה גדולה בשבילי". יונית די מטאו|צילום: מלינה סואט

"יש איזשהו קסם בארוע של EatWith, שזה קצת מעבר לבילוי במסעדה", מציין גיל, סמנכ"ל השיווק של החברה, ומוסיף את דעתו בנוגע לייחודיות של המיזם: "אפשר לתקשר עם השף, לשאול אותו מה הוא מבשל, לקבל יחס אישי וכמובן, יש את הקסם הגדול של לפגוש אנשים זרים סביב השולחן". ואכן כך הדבר: במרפסת ביתו של מסי, סביב שולחן העץ שעוטר במפה משובצת בצבעי הדגל האיטלקי, היה קסם מסוג אחר. אני לא יודעת אם זו הכנסת האורחים החמה, המפגש עם האנשים הזרים או האוכל המדהים שטעמיו הרגישו כמו מסע בעיירות הציוריות של ארץ המגף - אני רק יודעת שהייתי שמחה לעשות את זה שוב. 

ארוחת ערב אצל מסימיליאנו (צילום: מלינה סואט)
"הקסם שבמפגש עם זרים"|צילום: מלינה סואט

>>רוצים לנסות את זה בבית? קבלו את חוברת המתכונים של EatWith ומתמודדי "מאסטר שף"

>>התמונות בכתבה צולמו כחלק מפרוייקט משותף עם @insta_global  ו-@pic.food בהנהלת דייב שוורץ.

עוד ב"מאסטר שף":

גמר "מאסטר שף", שלישי ה-1.9.15, 21:00