האודישן שלו העלה ניחוח שוודי והצליח להפתיע את השופטים, שהתקשו להאמין שהבחור שעומד מולם גדל בכלל בארץ. אייל גרש הגיע ל"מאסטר שף" כדי להביא למסך טעימות מהמטבח הסקנדיבי, והרשים את השופטים באודישן עם עוגת הנסיכה השוודית המסורתית. המנה שהכין במשימת העוף אמנם העלתה אותו למרפסת, אבל בפרק האחרון כאשר המתמודדים התבקשו לבשל למישהו שלא יכול לטעום את האוכל שלהם, אייל מצא את עצמו במשימת הדחה. הערב, לאחר שעזב את הנבחרת, תפסנו אותו לראיון קצר כדי לשמוע ממנו איך זה מרגיש לבשל תחת לחץ.
איך אתה מסכם את החוויה שלך במאסטר שף?
"היה מקסים מלא שפע ועניין, למרות שהחוויה הייתה קצרה. למדתי המון ולקחתי את כל העצות ומעכשיו אני יקדיש יותר תשומת לב לפרטים בבישול שלי. למדתי איך לצלחת בצורה מעניינת יותר, ולהתאים את הטעמים לחך הישראלי".
איך אתה מרגיש עם משימת ההדחה?
"הייתי לחוץ, רציתי להצליח, להרשים את השופטים והלחץ פגע בריכוז שלי. זה מלחיץ להביא רעיון שאני רגיל לעשות בבית ופתאום לעשות את זה במהירות, בזמן שמסתכלים עליי. בגלל שזאת משימת הדחה, יש גם את הלחץ שעוד שנייה הולכים הביתה".
מה היה הרגע הכי מרגש בעונה עבורך?
"כשקיבלתי את הסינר עם השם שלי כשנכנסתי לנבחרת. זה בהחלט אחד הרגעים הכי יפים בחיים שלי".
אתה מרגיש שהצלחת לחשוף את הקהל בבית למטבח הסקנדינבי?
"אני מקווה שכן. מאוד כיף לראות שאנשים עוצרים אותי ברחוב ופונים אליי בשוודית. אני חושב שהצלחתי להביא את המטבח הסקנדינבי למסך. גם בשוודיה כתבו עליי, ואפילו העברתי לשוודים מתכונים ישראלים כמו חומוס, פלאפל ואיך להכין פיתות בבית. זאת רק ההתחלה מבחינתי".
מה התכניות שלך לעתיד? מתכוון להמשיך לבשל?
"אני שוקל לפתוח בית קפה קטן ואישי בעיצוב סקנדינבי וכל הנשמה שלי הולכת להיות שם. יהיו שם מנות סקנדינביות קטנות, ומאפים כולל עוגת הנסיכה. כולם שואלים אותי איך מכינים את העוגה ואפילו בעוד צבעים מלבד הצבע המסורתי".
עוד ב"מאסטר שף":
- ההמבורגר שאתן חייבות לטעום: נשות הנבחרת עם המנות הטובות בעולם
- לפרוש כנף: כל המתכונים מהפרק העשירי של "מאסטר שף"
- הגברים שולטים גם במטבח, וזה רחוק מלהיות פמיניסטי
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00