שופטי "מאסטר שף" לא היו יכולים לנחש את זה מהאוכל הטעים שלה, אבל לידיה הגיעה למטבח בגיל יחסית מאוחר. רגע לפני שהיא מגישה את מנת האודישן שלה (הערב, 21:00), היא מספרת: "יש מעליי ארבעה אחים, ובבית, משפחה ספרדית, אתה יודע - ציפו ממני שאהיה במטבח, אעזור, אבשל, אלמד מאמא. וזה לא התאים לי. אני רציתי להיות כמו הבנים. לא נכנסתי למטבח. למה, הם נכנסו? למה שאני אכנס? הם ניקו? למה שאני אנקה?"

אבל עם השנים היא מצאה את הדרך שלה אל האוכל, ועכשיו יש לו מקום משמעותי בחייה: "זה מקום של אהבה. זה הקשר שלי עם הילדים, עם ההורים, עם החברים שלי - דרך האוכל", היא אומרת ומוסיפה: "דרך המטבח חזרתי לקבל את אבא שלי, עם איך שהוא גדל, איך שהוא ראה את חיי המשפחה. למדתי לראות את ההבדלים בתרבויות ולהנות מזה". 

עוד ב"מאסטר שף":

עם כל האהבה לאוכל, לידיה היא בהחלט לא מהסוג שיישאר במטבח: "הייתי בגולני, הייתי בלונדון, הייתי בספרד, הייתי בניו יורק, הייתי בשיקגו", היא מסתכלת לאחור על מה שהספיקה, ואפילו מציינת שעבדה בוולסטריט: "כאישה, לא אמריקאית, זה לא היה קל" היא נזכרת. היום היא בישראל, מנהלת פרוייקטים גלובליים בלי הרבה זמן פנוי, אבל יש בילוי אחד שהיא אוהבת במיוחד: "הזמן שלי עם הבת שלי שזה רק אני והיא, זה להיות במיטה עם האייפד ולראות את 'מאסטר שף'", היא מגלה לשופטים, ומודה שהבת היא זו שדחפה אותה להגיע לאודישן: "אני חושבת שהיא הבן אדם שהכי שמח על זה שאני נמצאת פה". 

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00