יש הרבה אודישנים מרגשים מפתיעים וטעימים בעונה הנוכחית של מאסטר שף, אבל את האודישן של למא שחאדה בפרק הקודם היה קשה במיוחד לפספס. קצת אחרי שרושפלד הכריז על המנה שלה כמנה שהיתה מנצחת גמר, והשופטים הודו פה אחד שהיו שמחים לראות מנה כזאת במסעדות שלהם, היא הגיעה לאולפן "הבוקר של קשת" כדי לספר איך היה: "זו חוויה מאוד מרגשת", היא אומרת ומוסיפה, "היה לי מאוד מרגש לראות את התכנית אתמול ולצפות בעצמי עוברת את האודישן. סמסו לי הרבה, לא הספקתי עד עכשיו לענות להודעות", היא צוחקת. 

האהבה לאוכל מלווה את למא מאז שהיא זוכרת את עצמה. "זה התחיל האמת מהבית, הגעתי מבית שבו אוכל זה חלק בלתי נפרד מהחיים", היא משחזרת, "וזה התפתח עוד יותר בתל אביב. כשעברתי לתל אביב ונחשפתי יותר למסעדות ולאוכל שונה, זה חיזק את האהבה שלי לאוכל".

למא שחאדה - עלי גפן ממולאים באורז על יוגורט מבושל (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
מנה שיכולה לנצח גמר - עלי הגפן של למא|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

עם אוכל כמו שלמא מבשלת, קשה שלא לאהוב - ועכשיו גם מנחי "הבוקר של קשת" יכולים להעיד, אחרי שזכו לטעימות. "אני חושב שללמא יש תפקיד נורא חשוב בעולם הזה", מספר חיים כהן שיושב לצידה באולפן. "הרי איך אפשר להנציח אוכל? אתה לא יכול להנציח אוכל כמו שהוא", הוא מסביר, "הדור משתנה, הטעמים משתנים. למא לוקחת את המטבח הערבי שהוא מפואר והוא מדהים, ובמגע של ידיים באמת מיוחדות, היא לוקחת אותו לעוד מקום, עוד שלב. זה אוכל חדש, שנושא בתוכו את כל ה-DNA של השורשים". 

עוד ב"מאסטר שף":

מבחינת למא, ההסבר הוא פחות מסובך ממה שהייתם חושבים: "מה שאני עושה עם אוכל זה דברים שאני אוהבת", היא מפשטת, "אני מגישה את האוכל פחות או יותר איך שאני אוהבת לאכול אותו". חיים מסכים וממשיך את דבריה: "אני חושב שאנשים בסוף מבשלים את עצמם", הוא אומר, "ומה שיפה זה שבחיים את לא מעמידה לעצמך שעה ורבע ואם את לא מספיקה את מודחת מהבית. בשעת הלחץ אתה מבשל את האוכל שאתה מחובר אליו, ולמא עושה את זה בצורה מדהימה". 

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00