איב ענן מדבר ברוגע, אבל מספר שעומדת לו דמעה בקצה העין. "לכל אורך התכנית, כשראיתי את איב ענן בטלוויזיה, לא הזדהיתי איתו כל כך", הוא מודה, "אני יודע שזה אני והכל, אבל זו הרגשה מאד מוזרה. אני יודע מה הולך לקרות כל פעם, אבל אני במתח, כאילו אני לא יודע מה יקרה. זה מלחיץ. זו חוויה אחרת. בתכנית הייתי מאוד קול, הייתי מאוד זורם, השופטים כמעט לא באו אליי, לא דברו איתי, לא ערערו לי את הבטחון אף פעם. היו מנות טובות יותר ופחות, הייתי בהדחה פעמיים... אבל כשעבדתי באולפן לא ראיתי מה אחרים עושים, אז לא הייתי לחוץ. זו תחרות, בכל זאת. כשאתה רץ 100 מטר לבד, אז איך שהגעת - הגעת. אבל אם אתה רץ 100 מטר עם עוד עשרה אנשים והם מתקדמים יותר ממך, אתה נלחץ. וככה הרגשתי כשצפיתי בעצמי". 

אבל בסך הכל, במבט לאחור, הוא מסכם את החוויה באופן חיובי: "החוויה שלי במאסטר שף היתה מצויינת. הפחד שלי מלהיכנס לתכנית היה בגלל התגובה הציבורית, הלכלוכים והרכילות - אבל קרה בדיוק ההפך. קיבלתי המון פרגון, גם מההפקה, גם מהשופטים וגם מהציבור. ברמזור עוצרים אותי וצופרים לי - הנה, מוקדם יותר היום, השומר של השער במכללה אמר לי, 'אתה ממאסטר שף?' - אנשים מתנהגים כאילו הם מכירים אותי כבר 20 שנה", מספר איב בהשתאות, ומסכם, "אני מאד מעריך את התגובות החיוביות. וזה לא משנה אם נפלתי היום או מחר או מחרתיים. זה רק עניין של עוד פרק. זה הכל. אני לא לגמרי מבין למה הודחתי, אבל אני מאד מעריך את למא ואין לי שום חרטה וכעס - בטח לא כלפיה. חוץ מזה, אני באמת מאמין שכשלונות הם גם מדרגות, שיכולות לשמש לעליה". 

איך היה לספר דברים אישיים על עצמך מול מצלמות? על המכה בראש, על הלם הקרב?

"הסיפור של ההלם קרב זה סיפור אמיתי. מה אני אעשה, זה החיים שלי. לקח לי הרבה שנים להתגבר על זה, והיום אני במקום אחר. אמנם יש לי עוד בעיות מסויימות במצבי לחץ, אבל אני למדתי לחיות עם זה. הסכמתי להיחשף עם זה כי הגעתי למסקנה שהלם קרב זו לא מחלה. כל אחד חי עם הפגמים שלו. מי שעל כיסא גלגלים - הוא לא צריך להתבייש להיראות בציבור. פעם הבן שלי אמר לי, 'אבא, הנפש שלך על כיסא גלגלים', וזה באמת נכון. ואני לא צריך לראות את זה כמחלה או כמשהו לא טוב. לומדים לחיות עם זה. 

"לגבי המכה שלי בראש, מה ששכחתי להגיד זה שמאז אותה מכה התבלבלו לי צד ימין ושמאל. אני מרים יד ימין ואומר שמאל. אבל האמת היא שזה נותן לי יתרון בתחום האדריכלות והאומנות. כי במבט אחד אני יכול לראות דברים בצורה הפוכה. ואני פותר ככה המון בעיות, עם הסטודנטים וגם בחיים. הרבה פעמים אני מתכנן בית ובסוף התכנית הופך את התכנון וזה מצויין. אני גם מלמד את הסטודנטים שלי להשתמש בזה כשיטה. אם יש להם תכנית שמסתדרת רק ב-80% ולא ב-100% - תעשו תמונת ראי, תסובבו את זה, ותסתכלו על זה מכיוון אחר. זה המון פעמים עובד".

מה המנה שהכי נהנית להכין?

"שתי מנות. הראשונה - אני ידעתי שבמאסטר שף אני אפול על מנה אסיאתית אם הם יבקשו כזאת, ואז במשימת הרטבים של רושפלד הייתי מאד בלחץ, אבל יצאה מנה משגעת עם הפולנטה. שאייל שני התעקש לשנות את החוקים של מאסטר שף והחליט לתת מצטיין במשימת הדחה. בכלל, אייל מאד פירגן לי וגם הבין אותי מבחינת הרגש האומנותי בלי שאני אדבר.

"והשניה, כמובן - הפום פום פום. כמו שאמר רושפלד בהתחלה, זו היתה משימה על יצירתיות, וזה כאילו שתפרו לי את המשימה. אחרי זה, אמרתי לחברים, שלא נורא שאני מודח היום - עדיף לפרוש בשיא. וזה מה שמחזק אותי היום".

Posted by ‎מאסטר שף‎ on Wednesday, August 12, 2015

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00