מהרגע שראינו את תמונות הנבחרת מהעונה החמישית של "מאסטר שף", רצינו לדעת מה קרה שם ואיך. הסלפוד, או סלפי האוכל, הוא תופעת רשת שקיימת מזה שנים, אבל לא רבות הפעמים בהן נתקלנו בסלפוד ברמה כזאת. לאחר בדיקה, גילינו שלא מדובר בדיוק בצילום עצמי, ושיש צלם מוכשר מאחורי העניין: פיני סילוק.

שאלנו את פיני מה בדיוק קרה שם, בצילומים, והוא סיפר: "מה שניסינו ליצור זה סוג של אשליה שהמתמודדים צילמו בעצמם את הסלפי. אני החזקתי את המצלמה באופן שידמה כאילו היא מורמת בצורה של צילום סלפי – מלמעלה או מהצד, זוויות שמצלמים בהן סלפי. המתמודד מתח את היד שלו עד קצה גבול היכולת, ואז ביד שמאל שלי החזקתי את היד של המתמודד וביד ימין שלי החזקתי את המצלמה איפה שהיד שלו. הייתי איתם במן ריקוד ואלס כזה של חיפוש הזווית שתתאים לכל אחד. כביכול, העין שלי היתה אמורה להפוך להיות המצלמה שלהם במובן מסויים, והם עשו כביכול סלפי אבל בלי לראות את התמונה. הדגש היה על מתיחת היד בזווית שתראה כאילו שהם צילמו את התמונה".

אין תמונה
אנחנו צופים לשילה הרשי חיים ארוכים מאוד. תקרא את סעיף מספר שמונה ואז תבין למה

אחרי ההסבר הזה כבר לא יכולנו להתאפק, והיינו חייבות לבקש מפיני את הטיפים שלו לצילום הסלפוד המושלם. הוא פינק בעצות, והנה הן לפניכם:

  1. "לצלם במהירות האפשרית מהרגע שהמנה מוכנה. הייתי עושה טסט על צלחת ריקה לפני שמעמידים עליה את האוכל, במיוחד אם זה אוכל חם. אוכל זה דבר שמורכב לצלם, כי תוך דקה בערך המנה כבר לא נראית כמו שנראתה כשסיימת להכין אותה. היא מתקררת והמבנה הפיזי של המנה משתנה. כמו שאם תשאירי קופסת גבינה מחוץ למקרר לכמה זמן, תראי שהמבנה של הגבינה ישתנה. אז חשוב לצלם כמה שיותר מהר, ולעשות את כל הטסטים קודם".
  2. "לוודא שיש לך את התאורה הנכונה. אם מצלמים במטבח, חשוב למצוא את המקום שנכנסת בו זווית יפה של אור, כך שהאור עומד בו בצורה הכי מחמיאה לך ולאוכל. ברב המטבחים יש פלורסנטים אז אין יותר מדי עם מה לשחק מבחינת תאורה, אבל אם יש חלונות, הייתי פותח חצי חלון ועובד עם האור הקיים כדי לייצר ניגודיות, שהתמונה לא תהיה שטוחה או משעממת".
  3. "למצוא את זווית הצילום הנכונה. אפשר לתת זווית מלמעלה, אפשר למצוא זווית מקדימה - העיקר להיות קריאייטיבי, לא להיות מקובע, ולהתאים את הזווית למנה ואליך".
  4. "הבעת הפנים. צילום סלפוד לא עובד טוב כשההבעה סטטית וחסרת חיים. אם זה פרצוף מצחיק, או בוכה, או משוגע - העיקר שתמיד שתהיה הבעה, אחרת זה הופך אותך לסוג של בובה".

אבל יש כמה גולשות שהצליחו לצלם את הסלפוד המושלם גם בלי הטיפים של פיני, והן אפילו קיבלו מאיתנו סינר של "מאסטר שף" במסגרת פעילות בעמוד הפייסבוק של התכנית


צילום: צילום מסך מתוך instagram

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00