אייל גרש למגזין
זה התחיל במילוי אוזני המן עם אמא בגיל 12. אייל גרש|צילום: רמי זרנגר, דרך האוכל
אייל גרש, 42, יועץ ארגוני, רווק, מגבעתיים

הפעם הראשונה: "בגיל 12 עזרתי לאמא שלי למלא אוזני המן ומשם זה התגלגל".

חוזקות: "אפייה והכנת דגים וממרחים כמו ממרח סלמון או פטה כבד. אני מתמחה בכל מה שקשור למטבח הסקנדינבי".

חולשות: "אני פחות טוב בהכנת מוח, לשון, קורקבנים וכל מיני איברים פנימיים".

ספציאליטה: "דגים - סלמון בתנור, סלמון מטוגן, קציצות סלמון; וגם קציצות שבדיות - קציצות קטנות מבקר שמוגשות עם ריבת לינגונבר".

מאכל אהוב: "פנקייק עם רוטב מתוק ובלינצ'סים עם גבינה מושקעת".

לעולם לא: "סלט מיונז".

שף נערץ: "אייל שני. אני אוהב את האופן שבו הוא מתייחס לחומרי הגלם. כמו כן אני חושב שיונתן רושפלד הוא גאון, ואני גם אוהב את השפית השבדית טינה נורדסטרום. היא האייקון שלי כבר הרבה מאוד שנים".

מאסטר שף: "בעקבות התוכנית השתדרגתי בכל הקשור לבחירת חומרי הגלם בצורה שתתאים יותר למנה. למדתי גם להתאים את התבלינים הסקנדינביים שלי לדגים הים תיכוניים".

אייל גרש והאיידול, טינה נורדסטרום (צילום: ניב רוזנבלט, קשת)
אייל גרש והאיידול, טינה נורדסטרום|צילום: ניב רוזנבלט, קשת

מתכון: סלמון ברוטב חמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים

זמן הכנה: שעה
דרגת קושי: בינוני
כשר, חלבי
ל-2 בתוך כוסות מרטיני

ליוגורט צלפים

  • 5 צלפים
  • ½ כוס יוגורט
  • מעט פלפל אדום חריף טרי

לסלמון, רוטב חמאת השמיר והתרד

  • עלי תרד שטופים
  • מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 100 גר' חמאה
  • 1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן אחר)
  • 1 כוס ציר דגים
  • 25 מ"ל ורמוט יבש
  • מעט פלפל לבן
  • 300 גר' פילה סלמון נקי חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • שבבי בצלים יבשים בשמן או בוטנים קצוצים דק

סלמון ברוטב חמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים - אייל (צילום: רמי זרנגר, דרך האוכל)
סלמון ברוטב חמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים - אייל גרש|צילום: רמי זרנגר, דרך האוכל
אופן ההכנה

יוגורט צלפים

  • מערבבים במעבד מזון את הצלפים, היוגורט והפלפל החריף עד קבלת קרם עדין. מסננים את התערובת במסננת דקה.

סלמון, רוטב חמאת שמיר ותרד

  • חולטים את עלי התרד במים חמים עם מלח לכמה שניות ומיד מכניסים לקערה עם מי קרח ומייבשים.
  • מטגנים במחבת חמה את השום עם כף חמאה ושמן זרעי ענבים במשך כמה שניות.
  • מוסיפים את ציר הדגים למחבת ומערבבים היטב. מצמצמים את הציר על אש בינונית עד חצי כמות.
  • מוסיפים את שאר החמאה למחבת וממשיכים לערבב עד שתימס ותתחבר לאמולסיה חלקה.
  • מוסיפים את הוורמוט למחבת ומצמצמים. מוסיפים מלח ופלפל לבן ומערבבים מעט. מתבלים לפי הטעם.
  • מוסיפים את קוביות הסלמון והשמיר למחבת וממשיכים לבשל עוד 4 דקות.

ההגשה

  • מסדרים את עלי התרד בתחתית הכוסות. מוסיפים כף מיוגורט הצלפים מעל עלי התרד. מפזרים את הסלמון מעל רוטב החמאה ומעל את שבבי הבצלים.

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00