שם: לארי סוסמן
גיל: 53
מהיכן בארץ: פרדסיה
תאריך לידה: 22.9.60
מזל: בתולה
מצב משפחתי: נשוי + 3

תאר את עצמך בכמה מילים:
חברותי, אוהב לאכול, אוהב לטייל, חרוץ, אוהב לבשל.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* מקבל צמרמורת מנייר כסף
* רגיש מאוד לדגדוגים
* תמיד מוצא חניה מול היעד שלי
*מתרגש ממטוסים ושדות תעופה
* אלביס פרסלי היה האליל שלי

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
לפני שבוע, ממסעדת יומנגס – מסעדת המבורגרים שאין כזה בארץ. אני מת על המבורגרים.

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
ג'ינגר, כי אני יכול להיות חריף אבל גם מתוק ואפילו שניהם ביחד.

_OBJעל איזה מטבח גדלת?
אני נולדתי בדרום אפריקה וגדלתי על המטבח היהודי(ליטאי) - דרום אפריקאי שכלל בעיקר בשר בקר. הדרום אפריקאים אוהבי בשר ויש להם בשר בקר ברמה גבוהה מאוד. עם כל זאת, המאכל האהוב עלי הינו "פאפ ופלייס" (פאפ = קמח תירס; פלייס = בשר - צלי בקר עם תיבול דרום אפריקאי).

על איזה מטבח אתה מגדל את ילדיך?
בינלאומי עם נטייה לאסייתי - כל שבוע אני מכין אוכל בסגנון אחר. המדינות האהובות על המשפחה הן: תאילנד, סין, יוון, איטליה, ספרד וכמובן דרום אפריקאי.

לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה לבשל לפול ניומן. פול ניומן הקים חברה למזון בשם Newman’s Own. המותג התחיל עם רוטב לסלט תוצרת בית שניומן והוצ'נר הכינו ונתנו לחברים כמתנות. הצלחתו הובילה למסחורו והקמת החברה. הפרט המרגש הוא שכל רווחיה של החברה נתרמו לצדקה.

מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
אני זוכר שבגיל 8-10 (לא זוכר בדיוק), היה יום שבת ובאו משפחה לאכול ארוחת יום ראשון על האש בבית בדרום אפריקה, ואני ביקשתי מאמי להכין את הרוטב לסלט. אני זוכר שעשיתי בלגן במטבח אבל קיבלתי הרבה שבחים. הכנתי רוטב אלף איים אקזוטי (עם תוספת אננס).

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בצבא, בחיל הים, היינו בכוננות שישי והחלטתי לפנק את הצוות שמונה כ-50 איש בעוף בתנור ברוטב תפוזים. ב-1980 לא אהבו לאכול עוף ובשר ברטבים מתוקים. אחרי שטעמו כמעט וזרקו אותי למים ה"נקיים" של נמל חיפה.

מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי להתעסק במטבח כשהייתי ילד בן 8 - 10. זה התחיל כאשר הייתי הולך למסעדות ואוהב להרכיב או לשפר את הרטבים של הסלט בעיקר אלף האיים (ממש כמו פול ניומן). אחרי זה התחלתי להכין רטבים לארוחות משפחתיות. כבר מילדות למדתי שאם לא טעים אז משפרים.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני הכי אוהב לבשל למשפחה שלי כאשר כל שבוע אני מפתיע אותם בסגנון אחר. אני אוהב לראות אותם נהנים מהאוכל. אוכל זה אחד ההנאות החיים ואני רוצה שהילדים שלי יחוו את האהבה הזאת כמה שיותר.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני הכי אוהב לאכול פירות ים למיניהם בתבשילים שונים ומגוונים.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
בצל, חלב קוקוס ומשחת קארי אדום.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
העצה הכי טובה שקיבלתי היה "תמיד תטעם את האוכל".

מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אני אוהב לעיתים לפנק את עצמי בהמבורגר ממקדונלדס.

מהי הארוחה האהובה עליך ביום?
ארוחה העיקרית אהובה עלי. גדלתי על 2 ארוחות בשר ביום – גן עדן בשבילי.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
אני אוהב לעשות עיסוי לנתח הבקר שאני עומד לבשל.

מהי מנת הדגל שלך?
האמת יש לי הרבה מנות "דגל" - אבל יש שתי מנות שהילדים שלי הכי אוהבים. הראשון זה עוף בבלילת בירה עם דבש צ'ילי ושום. המנה השנייה היא בקר ברוטב קארי אדום תאילנדי.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח שהכי מסקרן אותי הוא המטבח (או יותר נכון המטבחים) האוריינטלי כמו התאילנדי, סיני (למיניהם), ווייטנאמי, יפני, קוריאני וטאיוואני. יש להם סגנונות דומים אבל כל כך שונים. הם חופפים אבל תמיד עם טאץ' שונה. בכל המטבחים הללו ה"מראה" ומה שהעין רואה קודם, לא פחות חשוב מהטעם. המטבחים הללו מסתמכים על מוצרים טריים, אקזוטיים ומגוונים, תמיד יש מה ללמוד מהם.

מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
המאכל הכי אקזוטי שיצא לי אי פעם לאכול קרה דווקא השנה, בהונג קונג והוא "לובסטר ברוטב גבינה על מצע של אטריות ביצים".

 >>לכל המתכונים של לארי סוסמן