צפיתם בתכנית ולא הפסקתם להזיל ריר על הטלוויזיה? חייבים לדעת מה היה בסיר שגרם לשופטים לבכות באמצע האודישן? יש לכם הזדמנות להכין את המנות אצלכם במטבח - המתמודדים חולקים איתכם את המתכונים ואת כל המרכיבים הסודיים:
נטע רפאלה מרוקו
סנדוויץ' בקר וסנט מור
כריך אחד שיש בו מהכל: גם בשר, גם גבינה, גם תמרים, גם תפוח עץ וגם רכז רימונים. מרגיש לכם יותר מדי? קודם תטעמו.
המרכיבים:
לחם ארטיזן אגוזים
תמרי מג'הול
פילה בקר
גבינת סנט מור
נבטי אלפלפא
תפוח ירוק, פרוס דק
רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. מגלענים את התמרים, מקלפים ופורסים על הלחם.
2. צורבים מעט את הפילה ופורסים לפרוסות דקות. מניחים 3 פרוסות על הלחם, ועליהן מורחים גבינת סנט מור.
3. מסדרים את הנבטים על הפרוסה השנייה של הלחם. מוסיפים פרוסות תפוח ומתיזים מעט רכז רימונים. סוגרים ומגישים.
אורן זוהר
סנדוויץ' חלה עם חזה עוף ורוטב שוקולד
נשמע משונה? לא נכחיש. ועדיין, שווה טעימה
המרכיבים:
חלה רגילה
חזה עוף
קמח
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
חרדל דיז'ון
ביצים
פנקו
שבבי שקדים מולבנים
שמן לטיגון
שוקולד מריר 70%
שמנת מתוקה
חמאה
פלפל צ'ילי מיובש, קצוץ
מנגו
אופן ההכנה:
1.פורסים את חזה העוף לשניצלים דקים. מערבבים בכלי אחד קמח מתובל בפפריקה, פלפל שחור ומלח, בכלי שני חרדל וביצים (כפית חרדל על כל ביצה) ובכלי שלישי תערובת פנקו ושקדים.
2. טובלים השניצל בקמח, אחר כך בביצה ואחר כך בפנקו. מניחים על צלחת ושומרים במקרר. לקראת ההגשה מוציאים ומטגנים.
3. מכינים סירופ שוקולד: מחממים בסיר קטן שוקולד, 10-20 מ"ל שמנת וכ-20 גרם חמאה (לא להגיע לרתיחה). 4. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ, משאירים על אש קטנה מאוד ומערבבים מדי פעם למשך חצי שעה לפחות. מסננים.
5. להגשה: פורסים את החלה, מניחים על פרוסה אחת שניצל, מוזגים עליו רוטב ועליו מניחים פרוסת מנגו. סוגרים עם פרוסת חלה נוספת.
ארוחת בוקר עם השטן
את הארוחה הזו אתם אולי זוכרים מהספר "האמן ומרגריטה": לחם לבן, פטריות כבושות, קוויאר ונקניקיות ביתיות ברוטב עגבניות.
המרכיבים:
לפטריות: חבילת פטריות שמפיניון טריות, שיני שום פרוסות, כוסברה קצוצה, שמיר קצוץ, חומץ בן יין לבן, כפית סוכר.
לרוטב העגבניות: בצל, שמן לטיגון, מגוון עגבניות (שרי, תמר וכו' - לפחות 3 סוגים), קצוצות גס, מלח, פלפל שחור, קופסת עגבניות מרוסקות, מעט סוכר.
לנקניקיות: בשר בקר עם שומן ביחס של 1:3, גבינת מנצ'גו, פיקורינו או כל גבינה פיקנטית אחרת, במשקל של 5% ממשקל הבשר, קצוצה דק, מלח, פלפל שחור, מעי למילוי נקניקיות (טבעי או סינתטי).
ללחם הלבן: 5.5 כוסות קמח (או פחות, ראו מיד), 500 מ"ל שמנת חמוצה, כף שמרים יבשים, רבע כפית סודה לשתייה, כפית מלח, 3 כפות סוכר.
אופן ההכנה:
הפטריות: מכניסים לסיר את הפטריות, השום הפרוס, הכוסברה והשמיר. מוסיפים חומץ ומים ביחס של 2:1 וכפית סוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כ-40 דקות. מסננים ומקררים.
רוטב עגבניות: קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כמה דקות. מוסיפים מלח ופלפל, את העגבניות המרוסקות ומעט סוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כשעה. בודקים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
הנקניקיות: מערבבים הבשר והשומן עם הגבינה, המלח והפלפל ומוסיפים מי קרח בכמות של כ-10 אחוז מהמסה. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. ממלאים את המעי בעזרת מכונת נקניקיות או מטחנת בשר עם ראש מתאים, וצולים על מחבת פסים באש בינונית. הופכים לעתים קרובות.
הלחם: מערבבים שמנת, שמרים, סודה לשתייה, מלח וסוכר עם רבע כוס מים פושרים. מוסיפים 4.5 כוסות קמח בהדרגה, כוס אחת בכל פעם, ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה את הכוס החמישית. כשמגיעים למרקם בצקי מעט דביק מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים, נותנים מכה להוצאת האוויר ולשים עוד 5 דקות. יוצרים את הצורה הרצויה (חלה קלועה, כיכר וכו'), מניחים בתבנית, מכסים ונותנים לבצק לתפוח שוב כ-40 דקות. אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות, עד שהלחם נראה אפוי מלמעלה. מוציאים ומקררים על רשת. מגישים את הנקניקיות בתוך הרוטב, ולצדן לחם, פטריות כבושות, קוויאר וודקה קפואה.
נוף עתאמנה-אסמעיל
מיני המבורגר על לאפה
מגישים עם קערית של איולי חזרת ביתי וצ'יפס סלק דקיק ומשגע – ומרגישים שהחיים טובים.
המרכיבים:
לאפה
ראש סלק קטן
כף זרעי עגבניות שרי צהובות
חופן ארוגולה
להמבורגר:
200 גרם בשר עגל טחון (מנתח הפלדה)
כפית רוטב ווסטרשייר
מלח
פלפל שחור
חצי בצל, קצוץ דק
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן, לטיגון
כמה פרוסות בצל, לטיגון
לאיולי חזרת:
שן שום, קצוצה
2 חלמונים
כוס שמן תירס או סויה
כפית מיץ לימון
2 כפות שמנת חמוצה
2-3 כפות שורש חזרת, מגורד
מלח
פלפל שחור
לצ'יפס סלק:
2 סלקים גדולים
3 כפות קמח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
ההמבורגר:
1. מערבבים בקערה את הבשר ורוטב הווסטרשייר. ממליחים ומפלפלים ולשים עד שמתקבל בשר דביק.
2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הבצל המטוגן (ללא השמן) לקערת הבשר ולשים עד לפיזור אחיד של הבצל בתערובת.
3. יוצרים המבורגרים במשקל 35 גרם כל אחד (הכי נוח בעזרת רינג של 5 ס"מ, על נייר אפייה).
4. מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן. מניחים במחבת כמה פרוסות של בצל ומיד מוסיפים את ההמבורגרים. מטגנים את ההמבורגרים כשתי דקות, עד שהם משחימים מעט, הופכים ומטגנים דקה נוספת. 5ץ מעבירים את ההמבורגרים לצלחת כדי למנוע בישול יתר.
איולי חזרת:
טוחנים במעבד מזון את השום והחלמונים במהירות בינונית-גבוהה. תוך כדי מוסיפים את השמן פנימה באיטיות (זרזיף דק), עד שמתקבל איולי יציב (קצת יותר ממיונז קנוי). מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת החמוצה, החזרת המגורדת ומעט מלח ופלפל ומפעילים שוב את המעבד לכמה שניות. טועמים ומתקנים תיבול.
צ'יפס סלק: יוצרים רצועות דקות וארוכות של סלק בעזרת קולפן, ומניחים אותן על משטח העבודה. מפזרים את הקמח על הרצועות כך שיהיו מכוסות מכל הצדדים. מטגנים בשמן עמוק 10-13 דקות, עד שרצועות הסלק פריכות. מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג.
הרכבת המנה: קורצים עיגולים מהלאפה בעזרת רינג בקוטר 6 ס"מ, ומניחים בצלחת. מורחים מחצית מעיגולי הלאפה באיולי חזרת, מניחים מעל את ההמבורגר, פרוסה דקה (פורסים במנדולינה) של סלק חי, כמה עלי ארוגולה ומעט זרעי עגבניות צהובות. מכסים את ההמבורגר בעיגול נוסף של לאפה. מניחים ליד ערימה של צ'יפס סלק וקערית עם איולי חזרת.
* על מנת להפוך את המנה לכשרה אפשר פשוט להשמיט את השמנת החמוצה.
מאנתי
מנה ארמנית של כיסוני בשר כבש עם יוגורט עזים וסלסת עגבניות.
המרכיבים:
לבצק: 500 גרם קמח (קצת יותר מ-3.5 כוסות), 300 גרם מים (כוס ורבע), 20 גרם שמן (כף וחצי), כפית מלח.
למלית: 500 גרם בשר כבש טחון (מנתח כתף מרכזית קדמית וזרוע), בצל, 4 כפות שמן זית, תערובת שבעת התבלינים או בהרט, מלח, פלפל.
לרוטב היוגורט: 500 מ"ל יוגורט עזים, 2 שיני שום, כתושות. כדי להפוך את המנה לכשרה אפשר להשתמש ביוגורט מחלב סויה.
לסלסה: 4 עגבניות, חופן עלי נענע, קצוצים, פלפל חריף, קצוץ לקוביות קטנות, מלח, מעט סומאק.
אופן ההכנה:
הבצק:
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל ולשים כחמש דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים למנוחה של כרבע שעה.
המלית:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים לבשר הטחון את הבצל המטוגן והתבלינים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר. חותכים למלבנים באורך 5 ס"מ וברוחב 3 ס"מ, ומניחים כדור קטן מתערובת הבשר במרכז כל מלבן. סוגרים את המלבנים לצורה של קנו (סירה) ומסדרים בתבנית משומנת בשמן זית.
3. מכניסים את הכיסונים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהשוליים שלהם מזהיבים.
רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את יוגורט העזים והשום הכתוש. אם היוגורט סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט רוויון או לבן.
סלסת העגבניות:
1. מקלפים שתיים מתוך ארבע העגבניות, קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
2. מועכים בעזרת הידיים את שתי העגבניות הנותרות מעל למסננת (על מנת להיפטר מהזרעים) ומוסיפים לעגבניות הקצוצות את המיץ. מוסיפים נענע ופלפל חריף וממליחים.
מוציאים את המאנתי מהתנור ושופכים עליו, בעודו חם, את היוגורט ואת סלסת העגבניות הטריות. בוזקים מלמעלה מעט סומאק טרי. מומלץ להכניס את הכיסונים לתנור רק כשרוטב היוגורט והסלסה מוכנים, מכיוון שזמן האפייה שלהם קצר מאוד.
טל קטורזה
סנדוויץ' גרבדלקס ושמנת
כריך נורבגי עם סלמון בכבישה ביתית, גבינת שמנת משודרגת וטבעות עדינות עדינות של בצל.
המרכיבים:
ג'בטה
פילה סלמון נקי מעצמות
צרור שמיר
15 גרם סוכר
15 גרם מלח
צרור פטרוזיליה
שמן זית
200 גרם גבינת שמנת
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 בצל שאלוט, מקולף ופרוס לטבעות דקיקות
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. ממוללים מעט שמיר עם סוכר ומלח, מכסים את הסלמון היטב בתערובת ומניחים לכבישה של לפחות חצי שעה במקרר.
2. בינתיים מכינים שמן שמיר: שמים בבלנדר שמיר ומעט פטרוזיליה ויוצקים שמן זית עד לכיסוי. טוחנים לתערובת חלקה ומסננים מעלים, אם יש.
3. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים שתי כפות מהקצפת לגבינת השמנת, כדי לתת לה מעט אווריריות.
4. מוסיפים 2 כפיות שמן שמיר לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
5. כשהסלמון מוכן שוטפים אותו היטב משאריות הסוכר והמלח, ופורסים דק דק, לעובי של כ-3 מ"מ.
6. מרכיבים את הכריך: מורחים צד אחד של הג'בטה בגבינת השמנת המתובלת, ומסדרים פרוסות סלמון. מטפטפים מעט משמן השמיר. מוסיפים את טבעות השאלוט ומפזרים מעט עירית ושמיר קצוצים. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.
פילה דניס על אורז ספרדי עם עגבניות וצנוברים
המנה שתגרום גם לכם לשלוף טבעת ולהציע נישואין.
המרכיבים: דניס שלם נקי מקשקשים, מעט שמן לטיגון, כף קוביות עגבניות (ללא קליפה).
לציר: האדרה של הדג, 50 מ"ל יין לבן, בצל, 4 יחידות פלפל לבן שלם, 2 עלי דפנה, צרור פטרוזיליה.
לאורז: 100 גרם אורז לבן יסמין, מעט שמן זית לטיגון, חצי בצל קצוץ דק, 100 מ"ל מיץ עגבניות, 20 גרם צימוקים כהים, 15 גרם צנוברים קלויים, פלפל שחור, מלח, סוכר.
אופן ההכנה:
1. מפלטים את הדניס ומנקים היטב מעצמות. את האדרה שומרים לציר.
2. מכינים ציר: מטגנים מעט את עצמות הדגים, מוסיפים יין לבן ומבשלים בסיר פתוח עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
3. מוסיפים מים עד לכיסוי העצמות, בצל, פלפל לבן, עלי דפנה ומעט פטרוזיליה ונותנים לציר להתבשל.
4. מכינים אורז: מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כחצי דקה. מוסיפים 150 מ"ל מים, סוגרים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
5. כשהאורז מוכן מעבירים אותו לסיר רחב ולא עמוק. מוסיפים את מיץ העגבניות, הצימוקים והצנוברים ומבשלים לצמצום הנוזלים. מתבלים בפלפל, מלח ומעט סוכר לפי הטעם.
6. מתבלים את הפילטים של הדג ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית.
7. מסננים את הציר, ומבשלים בסיר פתוח עד שהוא מצטמצם ומגיע למרקם קטיפתי (ניתן להוסיף מעט חמאה, להסמכה). לקראת סיום מוסיפים את קוביות העגבנייה.
8. מסדרים בצלחת את תבשיל האורז ואת הדג. יוצקים מעט רוטב (כף או 2 כפות) על הדג ומעט על תבשיל האורז. מקשטים בעלי פטרוזיליה.
עידו קרוננברג
דג פלמידה בלחם לבן
אם מתחשק לכם סנדוויץ' דייגים אמיתי עם ארומה של הים התיכון.
המרכיבים:
שתי פרוסות לחם לבן
דג ים טרי – פלמידה לבנה או פרידה
מיץ לימון
מלח ים
שמן זית
5 עלי סלרי, קצוצים
חמאה למריחה
אופן ההכנה:
1. מפלטים את הדג וחותכים לקוביות או רצועות.
2. מתבלים את הדג במיץ לימון, מלח ים ושמן זית. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומערבבים.
3. מורחים את הלחם בחמאה, מוסיפים את הדג וסוגרים.
מרק דגים הונגרי
מרק אדום על בסיס קרפיון, עם הרבה פפריקה כמו שהונגרים אוהבים.
המרכיבים: 1.5 ק"ג קרפיון, 500 גרם דגים אחרים, 3 בצלים, 1 עגבנייה קצוצה, 1 פלפל ירוק קצוץ, 2 כפיות פפריקה אדומה, כפית גדושה פפריקה חריפה, מלח.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האדרות ואת ראש הדג בסיר עם 2 ליטר מים ועם בצל אחד. קוצצים את שני הבצלים הנותרים.
2. מאדים את הבצלים הקצוצים בסיר נוסף. מסננים את המרק, ומוסיפים אליו את הבצל המאודה, העגבנייה, הפלפל הירוק והתבלינים.
3. מביאים את המרק לרתיחה נוספת, מוסיפים את הדגים ומבשלים עוד 20 דקות. מוציאים את הדג לצלחת ועליו יוצקים את המרק.
4. מגישים עם שמנת, לחם לבן טרי, חמאה ומלח.
שפרי שפירא
סנדוויץ' פסטו ואנטיפסטי
כריך איטלקי שיקח אתכם למחוזות הכפריים של טוסקנה.
המרכיבים:
לחם כפרי
100 גרם בזיליקום
50 גרם צנוברים
שמן זית
מלח
20 גרם פרמזן
חציל
פלפל כתום
עגבניות מיובשות, קצוצות
מוצרלה, פרוסה
עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1. מכינים פסטו: מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שמן, מלח ופרמזן ומפעילים לכ-3 דקות.
2. פורסים את החציל והפלפל הכתום וצורבים על מחבת עם מעט שמן.
3. מרכיבים את הכריך. מפזרים עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות, פרוסות מוצרלה ועל כל אחת עגבניית שרי, וסוגרים.
עוף בשומר ותפוזים
המנה שלא הותירה עין אחת יבשה באולפן.
המרכיבים: 5 שוקי עוף, כף שמן, 5 יחידות שומר, 2 תפוזים מקולפים וחתוכים לפרוסות, מלח, כורכום, פלפל שחור, אניס, סוכר.
אופן ההכנה:
1. מטגנים את העוף בשמן עד להשחמה.
2. מסדרים על העוף את השומר ועליו את פרוסות התפוזים. מתבלים במלח, כורכום ופלפל שחור.
3. מוסיפים לסיר כוס וחצי מים. מתבלים במעט אניס, מעט סוכר ועוד קצת מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהעוף מוכן.
מאסטר שף: כל רביעי ושבת, 21:00