נוף היא המאסטר שף של ישראל
יש לנו מנצחת עם מתכון מנצח

אנחנו לא יודעים מי חיכה לזה יותר: נוף שעמדה במתח עד הרגע האחרון כדי לגלות שהיא הזוכה הגדולה, או השופטים עצמם שחיכו לראות מה היא מכינה להם כמנת גמר. לכאן או לכאן, נוף היא המנצחת הגדולה, ומנת הברבוניות שלה היא הזו שהביאה אותה עד לכאן, ולכם מגיע כמובן המתכון המנצח של העונה. בתיאבון

מנת הגמר הזוכה של נוף (תמונת AVI: mako)
מנה מנצחת|תמונת AVI: mako
ברבוניות מטוגנות וסלט אביבי על מצע קרם שקדים ולחם:
 

המרכיבים:
לקרם השקדים:
3/4 כוס שקדים חצויים מולבנים
5 פרוסות לחם לבן יבש
4 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
גרידה מלימון אחד

לסלט:
6 שקדים ירוקים
שומר
עלים של שומר בר
פלפל חריף
עלי גפן
חופן חומוס ירוק
מיץ מחצי לימון
עגבניות
שמן זית
מלח

לברבוניות:
5 ברבוניות
מלח
גרידה לימון
מיץ לימון
קמח
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. משרים את הלחם במים כשתי דקות ושמים את השקדים והשום במעבד המזון. טוחנים, סוחטים את הלחם ומוסיפים פנימה.

2. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון בהדרגה, ממליחים מפלפלים ומתבלים בגרדת לימון.

3. חותכים את השומר ואת השקדים הירוקים במנדולינה (או דק דק בסכין). מוסיפים את העלים של שומר הבר, פלפל ירוק חריף פרוס דק ועלי גפן חמוצים קצוצים. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח.

4. בשלב הבא מוציאים את האדרה של הברבוניות ובודקים שאין בתוכם עצמות. ממליחים.

5. שמים מעט גרדת לימון בפנים ומלח, מקמחים את הדגים ומטגנים בשמן העמוק.

6. להגשת המנה, מורחים את השקדים (כמו חומוס) על צלחת ושמים במרכז גבעה של סלט השומר והשקדים. מניחים את הברבוניות מעל וסוחטים מעל מעט עגבניות. מזלפים מעל כל המנה שמן זית מפזרים גרדת לימון ומגישים.