בדו-קרב האחרון בהחלט של העונה, נוף התמודדה ראש בראש מול עידו קרוננברג ולבסוף הגישה את המנה שכבשה את השופטים: ברבוניות, עלי גפן ושקדים ירוקים. קבלו את המתכון המנצח של העונה
אנחנו לא יודעים מי חיכה לזה יותר: נוף שעמדה במתח עד הרגע האחרון כדי לגלות שהיא הזוכה הגדולה, או השופטים עצמם שחיכו לראות מה היא מכינה להם כמנת גמר. לכאן או לכאן, נוף היא המנצחת הגדולה, ומנת הברבוניות שלה היא הזו שהביאה אותה עד לכאן, ולכם מגיע כמובן המתכון המנצח של העונה. בתיאבון
3. חותכים את השומר ואת השקדים הירוקים במנדולינה (או דק דק בסכין). מוסיפים את העלים של שומר הבר, פלפל ירוק חריף פרוס דק ועלי גפן חמוצים קצוצים. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח.
4. בשלב הבא מוציאים את האדרה של הברבוניות ובודקים שאין בתוכם עצמות. ממליחים.
5. שמים מעט גרדת לימון בפנים ומלח, מקמחים את הדגים ומטגנים בשמן העמוק.
6. להגשת המנה, מורחים את השקדים (כמו חומוס) על צלחת ושמים במרכז גבעה של סלט השומר והשקדים. מניחים את הברבוניות מעל וסוחטים מעל מעט עגבניות. מזלפים מעל כל המנה שמן זית מפזרים גרדת לימון ומגישים.