רגע לפני הגמר הגדול (שישודר בשידור חי בשבת הקרובה), החלטנו לעצור רגע את ההכנות, להניח את המחבתות והסירים ולחזור אל המתכונים הגדולים של העונה, למנות שלא יצאו לנו מהראש (ולשופטים מהראש). אז קבלו את הדירוג שלכם, גולשי mako, תשעת המתכונים שאתם הכי אהבתם:

במקום הראשון: המנה שהכניסה את עידו לגמר

מנה מנצחת של סינטה פרוסה מתובלת בתבליני קייג'ון לצד ריזוטו מופלא של תפוח אדמה בשמנת. או כמו שהשופטים אמרו על המנה הזאת: "תענוג כמה שהיא מושחתת".

>>למתכון של עידו: סינטה בתיבול קייג'ון עם ריזוטו תפוחי אדמה

סינטה וריזוטו פטריות של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
סינטה בתיבול קייג'ון עם ריזוטו תפוחי אדמה|צילום: דניאל בר און

במקום השני: הקובנייה של נוף

המנה שהעניקה לנוף את כרטיס הכניסה לגמר - קובה בורגול במילוי עשבי תיבול ואגוזי מלך, על מצע של ויניגרט שום וצ'יפס חובזה. או כמו שהשופטים אמרו: "המנה הכי טעימה בתולדות התכנית".

>>למתכון של נוף: קובנייה עם צ'יפס חובזה

קובנייה של נוף עתמאנה איסמעיל (צילום: דניאל בר און)
קובנייה עם צ'יפס חובזה|צילום: דניאל בר און

במקום השלישי: קינוח לילות ערב של נוף

מתכון לקינוח מופלא של דייסה עם מי ורדים, קצפת עם מקל וניל ותותים מטוגנים בבלילת שבקייה. או במילים אחרות: המנה שגרמה לנוף לעזוב את הפנקס ולהתחבר לשורשים.

>>למתכון של נוף: עיגולי דייסת סולת וקצפת

קינוח לילות ערב של נוף עתמאנה איסמעיל (צילום: דניאל בר און)
לילות ערב: עיגולי דייסת סולת וקצפת|צילום: דניאל בר און

במקום הרביעי: הצלעות הבלתי נשכחות של מסרט

נתח של צלעות טלה בתוספת של תפוחי אדמה לצד מנגולד, בצלצלי שאלוט ושום. או במילים אחרות: המנה שהעניקה למסרט את הכרטיס השני לגמר הגדול.

>>למתכון של מסרט: צלעות טלה לצד מניפת תפוח אדמה

צלעות טלה של מסרט וולדמיכאל (צילום: דניאל בר און)
צלעות טלה לצד מניפת תפוחי אדמה|צילום: דניאל בר און

במקום החמישי: צ'אנק טלה של הצייד עידו

נתח טלה ממולח ומפולפל, על מצע של מחית תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי. או במילים אחרות: המתכון שהעניק לעידו את התואר "המנה המצטיינת" ברבע הגמר.

>>למתכון של עידו: צ'אנק טלה על מצע פירה שורשים

צ'אנק טלה על מצע פירה של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
צ'אנק טלה על מצע פירה שורשים|צילום: דניאל בר און

במקום השישי: ריקי מגישה קיבוץ גלויות

מנה אשכנזית קלאסית שקיבלה פרשנות מרוקאית לפשטידה עם בשר טחון, אטריות ועשבי תיבול ואפילו סילאן, קינמון וצימוקים. או במילים אחרות: קוגל מרוקאי - המנה שהייתם פשוט חייבים לטעום.

>>למתכון של ריקי: קוגל מרוקאי

 

קוגל מרוקאי של ריקי סויסה (צילום: דניאל בר און)
הקוגל המרוקאי הראשון|צילום: דניאל בר און

במקום השביעי: הפילה הגרמני-אתיופי של מסרט

נתח פילה בקר עם קונפי בצל בתבלינים אתיופיים, מוגש עם פונדנט תפוחי אדמה וירקות שורש. או במילים אחרות: כשתום פרנץ ומסרט וולדמיכאל נפגשו היה פיצוץ של טעמים באולפן.

>>למתכון של מסרט: פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה

פילה בקר עם קונפי בצל של מסרט וולדמיכאל (צילום: דניאל בר און)
פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה|צילום: דניאל בר און

במקום השמיני: הפאי שהחזיר את ליאור לילדות

פאי שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן במקשה אחת, עם אגוזים ותותים. תענוג אמיתי בשעה עבודה. או במילים אחרות: כשליאור סלומון התבקשה להכין מנה לילדה הקיבוצניקית שהייתה, היא התפנקה עד הסוף.

>>למתכון של ליאור: פאי שוקולד עם תותים ואגוזים בציפוי שוקולד

פאי שוקלד של ליאור סלומון (צילום: דניאל בר און)
פאי שוקלד עם תותים ואגוזים|צילום: דניאל בר און

במקום התשיעי: הדג המעושן של שלמה

לוקוס שעושן במלח גס ועלי תה שחור, שוכן על מצע כרובית שגורדה והפכה לטבולה עם עשבי תיבול עם ריח מדהים והרבה שמן זית ומיץ לימון. או במילים אחרות: המנה שגרמה לרושפלד לאכול את הכובע ולהציע לשלמה לבוא לעבוד אצלו במסעדה.

>>למתכון של שלמה: דג מעושן על מצע טבולה כרובית

דג מעושן של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
דג מעושן על מצע טבולה כרובית|צילום: דניאל בר און

עוד במאסטר שף:

מאסטר שף: הגמר הגדול - שבת 05.04.14 בשעה 21:00