mako
פרסומת

אתם קבעתם: המתכונים שהכי אהבתם העונה

כל העונה בישלתם ביחד עם חברי הנבחרת, ועכשיו הגיע הזמן להכריז על המנות הכי אהובות של העונה, על פי הדירוג שלכם הגולשים: מהקובנייה של נוף, דרך הפילה של מסרט ועד לסינטה של עידו. המצעד שיעשה לכם חשק לאכול את המסך

מאסטר שף
פורסם:
קובנייה של נוף עתמאנה איסמעיל
מאסטר שף: משימת חצי הגמר | צילום: דניאל בר און, mako
הקישור הועתק

רגע לפני הגמר הגדול (שישודר בשידור חי בשבת הקרובה), החלטנו לעצור רגע את ההכנות, להניח את המחבתות והסירים ולחזור אל המתכונים הגדולים של העונה, למנות שלא יצאו לנו מהראש (ולשופטים מהראש). אז קבלו את הדירוג שלכם, גולשי mako, תשעת המתכונים שאתם הכי אהבתם:

במקום הראשון: המנה שהכניסה את עידו לגמר

מנה מנצחת של סינטה פרוסה מתובלת בתבליני קייג'ון לצד ריזוטו מופלא של תפוח אדמה בשמנת. או כמו שהשופטים אמרו על המנה הזאת: "תענוג כמה שהיא מושחתת".

סינטה וריזוטו פטריות של עידו קרוננברג
סינטה בתיבול קייג'ון עם ריזוטו תפוחי אדמה | צילום: דניאל בר און, mako

במקום השני: הקובנייה של נוף

המנה שהעניקה לנוף את כרטיס הכניסה לגמר - קובה בורגול במילוי עשבי תיבול ואגוזי מלך, על מצע של ויניגרט שום וצ'יפס חובזה. או כמו שהשופטים אמרו: "המנה הכי טעימה בתולדות התכנית".

קובנייה של נוף עתמאנה איסמעיל
קובנייה עם צ'יפס חובזה | צילום: דניאל בר און, mako


במקום השלישי: קינוח לילות ערב של נוף

מתכון לקינוח מופלא של דייסה עם מי ורדים, קצפת עם מקל וניל ותותים מטוגנים בבלילת שבקייה. או במילים אחרות: המנה שגרמה לנוף לעזוב את הפנקס ולהתחבר לשורשים.

קינוח לילות ערב של נוף עתמאנה איסמעיל
לילות ערב: עיגולי דייסת סולת וקצפת | צילום: דניאל בר און, mako


במקום הרביעי: הצלעות הבלתי נשכחות של מסרט

נתח של צלעות טלה בתוספת של תפוחי אדמה לצד מנגולד, בצלצלי שאלוט ושום. או במילים אחרות: המנה שהעניקה למסרט את הכרטיס השני לגמר הגדול.

צלעות טלה של מסרט וולדמיכאל
צלעות טלה לצד מניפת תפוחי אדמה | צילום: דניאל בר און, mako

במקום החמישי: צ'אנק טלה של הצייד עידו

נתח טלה ממולח ומפולפל, על מצע של מחית תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי. או במילים אחרות: המתכון שהעניק לעידו את התואר "המנה המצטיינת" ברבע הגמר.

צ'אנק טלה על מצע פירה של עידו קרוננברג
צ'אנק טלה על מצע פירה שורשים | צילום: דניאל בר און, mako
פרסומת

במקום השישי: ריקי מגישה קיבוץ גלויות

מנה אשכנזית קלאסית שקיבלה פרשנות מרוקאית לפשטידה עם בשר טחון, אטריות ועשבי תיבול ואפילו סילאן, קינמון וצימוקים. או במילים אחרות: קוגל מרוקאי - המנה שהייתם פשוט חייבים לטעום.

קוגל מרוקאי של ריקי סויסה
הקוגל המרוקאי הראשון | צילום: דניאל בר און, mako

במקום השביעי: הפילה הגרמני-אתיופי של מסרט

נתח פילה בקר עם קונפי בצל בתבלינים אתיופיים, מוגש עם פונדנט תפוחי אדמה וירקות שורש. או במילים אחרות: כשתום פרנץ ומסרט וולדמיכאל נפגשו היה פיצוץ של טעמים באולפן.

פילה בקר עם קונפי בצל של מסרט וולדמיכאל
פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה | צילום: דניאל בר און, mako

במקום השמיני: הפאי שהחזיר את ליאור לילדות

פאי שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן במקשה אחת, עם אגוזים ותותים. תענוג אמיתי בשעה עבודה. או במילים אחרות: כשליאור סלומון התבקשה להכין מנה לילדה הקיבוצניקית שהייתה, היא התפנקה עד הסוף.

פאי שוקלד של ליאור סלומון
פאי שוקלד עם תותים ואגוזים | צילום: דניאל בר און, mako

במקום התשיעי: הדג המעושן של שלמה

לוקוס שעושן במלח גס ועלי תה שחור, שוכן על מצע כרובית שגורדה והפכה לטבולה עם עשבי תיבול עם ריח מדהים והרבה שמן זית ומיץ לימון. או במילים אחרות: המנה שגרמה לרושפלד לאכול את הכובע ולהציע לשלמה לבוא לעבוד אצלו במסעדה.

פרסומת
דג מעושן של שלמה עזרן
דג מעושן על מצע טבולה כרובית | צילום: דניאל בר און, mako

עוד במאסטר שף:

מאסטר שף: הגמר הגדול - שבת 05.04.14 בשעה 21:00