צילום׃ דניאל בר און
סטייק טונה ברוטב בוטנים
מנה זריזה ומפנקת באווירה פיקנטית של סטייק טונה עסיסי בתוך רוטב בוטנים עשיר. , משרים, מטגנים, מערבבים, טובלים ואתם שם
ג'וש סטיל | מאסטר שף
| פורסם 22/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 סטייק טונה בעובי 1/2 1 ס"מ
12 עלי אנדיב
25 גרם בוטנים קצוצים
1 פלפל צ'ילי שלם קצוץ
למרינדה:
50 מ"ל שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל טחון
2 כף מיץ לימון
לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
1 כף גדושה סוכר חום
2 כפות חומץ אורז
קורט מלח
קורט פלפל
25 גרם בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
1 משרים את סטייק הטונה במרינדה משמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון במשך 30 דקות. על מחבת לוהטת מטגנים את הסטייק במשך 2 דקות מכל צד, עד שהוא נהיה ורוד באמצע. מורידים מהאש ומכסים בנייר כסף.
2. בסיר על אש נמוכה שמים חמאת בוטנים, סוכר חום וחומץ אורז, קורט מלח ופלפל, חצי מכמות הבוטנים החתוכים וממיסים בסיר, עד לקבלת רוטב אחיד.
3. מנקים היטב את עלי האנדיב. טובלים את סטייק הטונה ברוטב ומסדרים בתוך עלה האנדיב. מפזרים מעל את הפלפל צ'ילי ואת יתר הבוטנים.
* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים