אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פאי קרם וניל, ריבת חלב ואגוזים מסוכרים

מתחשק לכם מתוק מושקע? בבקשה: בצק קקאו פריך עם קרם ובננות מטוגנות בעיטור ריבת חלב, שברי חלבה ואגוזים מסוכרים

מורן שאשה | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות ריבת חלב

100 גרם חלבה

חופן גפרורי שקדים

כף סוכר

לבצק:

300 גרם קמח

200 גרם סוכר

120 גרם אבקת סוכר

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

25 גרם קקאו

1 ביצה

לקרם הווניל:

מיכל שמנת מתוקה

50 גרם אבקת סוכר

כף גבינת מסקרפונה

1/4 כפית גרגירים ממקל וניל

 

לבננה המטוגנת:

4 כפות קמח

כוס מים גדולה

שמן לטיגון

בננה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, הקקאו, הווניל והחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. תוך כדי פעולה מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד שנהיה בצק. (חשוב לא לעבד יותר מדי כדי שהבצק לא יאבד מהפריכות).

2. משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

3. משטחים מעט את הבצק, משמנים קלות את תבנית הפאי ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מניחים נייר אפייה מעל הבצק ומעליו שעועית או חומוס כדי שהבצק לא יתפח. מכניסים לתנור, וכשהבצק מתחיל להזהיב מוציאים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. (180 מעלות). מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים בצד לצינון.

4. קרם הווניל: מערבלים את כל המרכיבים בעזרת מקציף עד לקבלת קרם יציב.

5. מורחים את הקרם בכמות נדיבה מעל בצק הפאי. מזלפים מעל ריבת חלב ומפוררים פירורי חלבה.

6. במחבת חמה שמים חופן אגוזים שבורים עם כף סוכר ומערבבים עד לקרמול. מסדרים מעל הפאי לקישוט.

7. הבננה: שמים בקערה קמח ומים ומערבבים לעיסה דלילה. טובלים את הבננה בעיסה, מטגנים בשמן רותח כמה דקות עד להשחמה. חותכים את הבננה לפרוסות ומסדרים מעל קרם הפאי כשהיא עדיין חמה.

* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים