פילה בקר ממולא פטריות ואגוזים ברוטב שמנת
כשמדמיינים מנה מפנקת וקצת מושחתת מדמיינים משהו כזה: פילה בקר ממולא אגוזים עם רוטב שמנת עשיר ותפוחי אדמה. הוראות הכנה: לשים את רגשות האשם בצד
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
500 גרם פילה בקר
10 תפוחי אדמה בייבי
4 כפות שמן זית
8 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות
10 פטריות יער או שמפיניון פרוסות
2 כפות קמח
4 שיני שום קצוצות
חופן אגוזים קלויים
חופן אגוזי קשיו קלויים
לרוטב:
50 גרם חמאה/ 3 כפות שמן זית
3 שיני קצוצות
250 מיליליטר שמנת מתוקה
כף חרדל
קורט אגוז מוסקט
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
5-6 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1 פורסים את הבשר כמו לחמניה (לרוחב). בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.
2 במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומיד אחרי זה את הבצל והפטריות. מטגנים כ-3 דקות עד שהכל מתרכך. מוסיפים חצי מכמות האגוזים, מערבבים קלות ומכבים. מניחים בצד לצינון.
3 ממלאים את הבקר במילוי שהכנו, סוגרים וקושרים בחוט קשירה. מכניסים את נתח הבשר לתוך קערה עם קמח ומקמחים מכל הכיוונים.
4 במחבת מחממים את החמאה או שמן הזית ומטגנים את הבקר מכל הצדדים עד לקבלת צבע חום ויפה. מניחים בצד.
5 הרוטב: מחממים כף חמאה או שמן זית במחבת מטגנים את השום מספר שניות, מוסיפים את השמנת, את יתר האגוזים והחרדל (לפי הטעם). מוסיפים מעט אגוז מוסקט, פלפל ומלח.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבקר, תפוחי האדמה וענף רוזמרין. לאחר כ-5 דקות הופכים את הבקר. משאירים עוד כרבע שעה 20 דקות, מוציאים ונותנים לבשר לנוח כעשר דקות ולאחר מכן מוזגים את הרוטב על הבשר.
7 מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את עגבניות השרי ותפוחי האדמה, רוזמרין, מלח ופלפל. מטגנים עד שהעגבנייה הראשונה מתפוצצת. מוציאים מיד לצלחת ומסדרים ליד הבקר.
* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים