אוכל
צילום׃ נספרסו

קפה גרניטה

רגילים לשתות גרניטה רק בבתי קפה? הנה ההזדמנות שלכם להכין אחת מעולה בבית. כל מה שצריך זה אספרסו איכותי, קצת סוכר וטיפטיפה סבלנות

| נספרסו | פורסם 05/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

600 מ"ל אספרסו (15 קפסולות, אפשר נטול קפאין חזק)

60 גרם סוכר לבן (רבע כוס ועוד כף)

אופן ההכנה:

1 הכינו את הקפה והמיסו לתוכו את הסוכר תוך כדי בחישה.

2 הניחו לקפה להתקרר ומזגו את התערובת לתוך כלי המתאים להקפאה.

3 הקפיאו את הקפה במשך 3 שעות, ואז שברו את הקרח בעזרת מזלג, כך שיהפוך לגבישים קטנים.  

4 החזירו את קפה הברד למקפיא וחזרו על השלב הקודם כל 15 דקות במשך שעה, עד שכל הקפה מקבל צורה של קרח כתוש.

5 העבירו את התערובת למקרר ל-20 דקות, על מנת לרכך את גבישי הקרח.

6 ערבבו את הגרניטה פעם אחרונה בעזרת מזלג והגישו בתוך כוסות משקה קטנות ומקוררות.

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח אספרסו-גלידה משגע

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!