צילום׃ נספרסו
קפה גרניטה
רגילים לשתות גרניטה רק בבתי קפה? הנה ההזדמנות שלכם להכין אחת מעולה בבית. כל מה שצריך זה אספרסו איכותי, קצת סוכר וטיפטיפה סבלנות
| נספרסו
| פורסם 05/01/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
600 מ"ל אספרסו (15 קפסולות, אפשר נטול קפאין חזק)
60 גרם סוכר לבן (רבע כוס ועוד כף)
אופן ההכנה:
1 הכינו את הקפה והמיסו לתוכו את הסוכר תוך כדי בחישה.
2 הניחו לקפה להתקרר ומזגו את התערובת לתוך כלי המתאים להקפאה.
3 הקפיאו את הקפה במשך 3 שעות, ואז שברו את הקרח בעזרת מזלג, כך שיהפוך לגבישים קטנים.
4 החזירו את קפה הברד למקפיא וחזרו על השלב הקודם כל 15 דקות במשך שעה, עד שכל הקפה מקבל צורה של קרח כתוש.
5 העבירו את התערובת למקרר ל-20 דקות, על מנת לרכך את גבישי הקרח.
6 ערבבו את הגרניטה פעם אחרונה בעזרת מזלג והגישו בתוך כוסות משקה קטנות ומקוררות.
>> בשבוע שעבר הכנו קינוח אספרסו-גלידה משגע
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!