צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
עוגיות אספרסו-וויסקי
עוגיות פריכות בטעם עדין של אספרסו ורמז של וויסקי - כל כך קלות להכנה, שזה כמעט לא נעים. אז יאללה, מי מכין קפה?
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 10/03/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (130 מנות):
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 חלבון ביצה
מנת אספרסו (40 מ"ל) מתערובת קפה חזק
2 כפות וויסקי (או ליקר אמרטו)
1/4 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מערבבים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה (עדיף במיקסר, בעזרת וו גיטרה).
2 מוסיפים חלבון, וויסקי ואספרסו ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ליצירת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ בתוך נייר אפייה (לעוגיות מרובעות פוחסים את הנקניק בלחיצה מארבעת הצדדים). מעבירים למקפיא ל-30 דקות. פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כסנטימטר ומסדרים על נייר אפייה.
4 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. מניחים לקירור מוחלט ושומרים בכלי אטום.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.