אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגיות אספרסו-וויסקי

עוגיות פריכות בטעם עדין של אספרסו ורמז של וויסקי - כל כך קלות להכנה, שזה כמעט לא נעים. אז יאללה, מי מכין קפה?

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 10/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (130 מנות):

200 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

1 חלבון ביצה

מנת אספרסו (40 מ"ל) מתערובת קפה חזק

2 כפות וויסקי (או ליקר אמרטו)

1/4 3 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מערבבים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה (עדיף במיקסר, בעזרת וו גיטרה).

2 מוסיפים חלבון, וויסקי ואספרסו ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ליצירת בצק אחיד.

3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ בתוך נייר אפייה (לעוגיות מרובעות פוחסים את הנקניק בלחיצה מארבעת הצדדים). מעבירים למקפיא ל-30 דקות. פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כסנטימטר ומסדרים על נייר אפייה.

4 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. מניחים לקירור מוחלט ושומרים בכלי אטום.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

>> עולם של קפה: כל הכתבות והמתכונים