אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

טארט שוקולד-אספרסו

מיקס של שוקולד איכותי ואספרסו על בצק דק ופריך, שלא מצריך שום טכניקה מיוחדת. כמו שאומרים, יותר מזה אנחנו לא צריכים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 17/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (לתבנית פאי מלבנית או עגולה בקוטר 22):

85 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 חלמון ביצה

1/4 1 כוסות קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

למלית שוקולד-אספרסו:

1/2 כוס שמנת מתוקה

2 מנות של אספרסו (80 מ"ל)

50 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: מעבדים יחד חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה. מוסיפים חלמון ומאחדים. מוסיפים את שאר חומרי הקלתית ומעבדים לבצק אחיד.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3 מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. מגלגלים את הבצק בעדינות על מערוך ומעבירים אל התבנית. מהדקים את הבצק לתבנית וחותכים שוליים עודפים. מחוררים מעט את פני הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.

4 מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב בשוליו. מניחים לקירור.

5 מכינים את המלית: מביאים לרתיחה שמנת, אספרסו וחמאה. יוצקים על השוקולד. מחכים שתי דקות ומערבבים מהמרכז החוצה עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.

6 יוצקים את הקרם על הקלתית המוכנה שהתקררה. מעבירים למקרר ל-3 שעות.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות

 

>> בפעם שעברה הכנו עוגת אספרסו ושוקולד לבן מופלאה