מחקר מעלה שצריכה של 500 מ"ג קפאין ביום יכולה לעצור את התקדמות מחלת האלצהיימר, ולפעמים אפילו לעזור לרפא אותה. העובדה הזו מצטרפת לממצא קודם, שהראה שצריכה קבועה של קפה מקטינה את הסיכוי לחלות באלצהיימר מלכתחילה.
אז אמנם הניסוי המדובר נערך על עכברים בלבד, אבל העובדה היא שהעכברים שקיבלו מנת קפה בתוך מי השתייה שלהם הוכיחו יכולות חשיבה וזיכרון טובות יותר מאלה שהסתפקו במימיהם הדלוחים הרגילים.
ב"טיימס אונליין" לקחו את העניין צעד אחד קדימה, ומנו את הדרכים לצרוך את כמות הקפאין הרצויה. תבחרו: 3 כוסות אספרסו, 6 פחיות רד-בול, 14 פחיות קולה, 15 כוסות תה או 7 קילו שוקולד (ממממ!). בכל מקרה, בשבילנו זאת רק הזדמנות למצוא עוד דרכים קולינריות לצרוך את הקפאין שלנו.
מאפינס קפה
מתכון של רונן סקינזס
½ 1 כוסות (210 גרם) קמח
¼ כפית אבקת סודה לשתיה
מעט מלח
1/3 1 כוסות (310 גרם) סוכר
70 גרם מרציפן גולמי
160 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
4 ביצים, מופרדות
¾ כוס (170 גרם) רוויון
1 כף אספרסו
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
תבנית שקעים או כלי אלומיניום חד פעמיים בנפח של חצי כוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים בתבנית או את הכלים החד פעמיים.
2. בקערה שמים את הקמח, הסודה לשתיה והמלח, מערבבים ומניחים בצד.
3. שמים את הסוכר והמרציפן בקערת המיקסר ומערבלים (בעזרת האביזר המכונה "גיטרה"), עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל, עד שהיא נבלעת בפירורים. מוסיפים את החלמונים, זה אחר זה, תוך ערבול, ולאחר מכן חצי מכמות הרוויון ואת הקפה. מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את שארית הרוויון, ומערבלים עד שהבלילה אחידה.
4. מערבבים את החלבונים (לא מקציפים) במטרפה בקערית. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את החלבונים לבלילה בתנועות קיפול.
5. מחלקים את הבלילה לשקעים בתבנית או לכלי האפייה ומפזרים בכל שקע מעט שקדים פרוסים. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
טירמיסו
מתכון של מסעדת רונימוטי
10 חלמונים
500 מ"ל שמנת
1 חבילת בישקוטים
5 כפות גבינת מסקרפונה
1 כוס סוכר
חצי שוט של ליקר קפה
3 כוסות של אספרסו
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
2. מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים את המהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ומקציפים לכדי קצפת יציבה.
3. מאחדים בתנועות קיפול את שתי המסות.
4. יוצקים חצי מהמסה לתבנית עם שוליים או פיירקס, טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם זה לצד זה על גבי הקרם. יוצקים את שארית הקרם על גבי הבישקוטים ומניחים להתקרר לילה במקרר.
5. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת אבקת קקאו ומגישים.
משקה feel
מתכון של גולן גורפינקל
מנת אספרסו (30 מ"ל)
סודה
מיץ מתפוז סחוט טרי
קרח
אופן ההכנה:
מכניסים לכוס גבוהה את מנת הקפה, ומוסיפים אליה מיץ מרבע תפוז סחוט.
ממלאים עד הסוף בסודה ומוסיפים 2 קוביות קרח.
אספרסו מרטיני
מתכון של מסעדת אודאון עליה השלום
1 מנה סטולי וניל
אספרסו כפול
דש אמרטו
דש קלואה
אופן ההכנה:
משקשקים את כל החומרים היטב בשייקר עד לקבלת קצף סמיך במעלה השייקר, מוזגים לכוס מרטיני ומקשטים באבקת אספרסו או פולי קפה.