צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
מוס שוקולד חלב ואספרסו
מוס נטול ביצים וג'לטין עם יתרון נוסף גדול - צריך ללכלך בשבילו קערה אחת בלבד. תכינו מקום במקרר למוס הכי קל שאתם הולכים להכין בחיים שלכם
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 24/03/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
200 גרם שוקולד חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 מנות אספרסו (80 מ"ל)
1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל איכותית)
קמצוץ מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה (לשלב השני)
אופן ההכנה:
1 קוצצים את השוקולד ומניחים בקערת המיקסר.
2 מחממים יחד 150 מ"ל שמנת, אספרסו, וניל ומלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד וממתינים שלוש דקות. מערבבים (עם מרית, כף עץ או מטרפה) במרץ מהמרכז החוצה עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.
3 מוסיפים לקערה 100 מ"ל שמנת לקערה, מערבבים מעט. מקציפים את התערובת עם וו ההקצפה עד שמתקבל מוס אוורירי ויציב. מזלפים לכוסיות אספרסו.
* הקינוח נשמר במקרר עד יומיים
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.