משה אמסלם, בן 60 מכרמיאל, שוחט ומפרק עופות עוד מאז שהיה ילד: "יש לי מפעל לפירוק עופות, אני קונה עופות חיים, אנחנו שוחטים אותם, מפרקים אותם ומוכרים למעדניות, כל יום אלף עופות", מספר אמסלם, "משחטה קטנה".
יום אחד אולי יפרוש כנפיים וטוסיק
יש שמגיעים לאודישנים של מאסטר שף עם מתכון משפחתי, כזה שעובר מדור לדור, עבור משה מדובר במעדן שהתחיל במשפחה, אבל הפך לשלאגר בינלאומי, שהיה למנת דגל במסעדות בכל העולם: "לפני 45 שנה, כשהייתי עוד ילד, היינו עושים כנפיים על האש והיו צוחקים עלי. לאט לאט הכנפיים התחילו לעשות כנפיים", הוא משחזר, "אני חושב שאני המצאתי את זה".
ולמרות שלטענת משה משפחתו הגתה את מושג הכנפיים, מסתבר שזה לא הדליקטס המשפחתי שכולם רבים עליו בארוחות שישי: "החלק שאני הכי אוהב בעוף זה הטוסיק, כשאנחנו מפרקים את הפגריות אנחנו מורידים את הישבן, אני משפד ועושה על האש, זה ייחודי רק בשבילי", מספר משה בגאווה גדולה, בעוד בני המשפחה מחזקים ומודים: "אנחנו תמיד רבים מי יקבל את הטוסיק".
>>>בואו לשחק במשחק המנות הגדול של מאסטר שף!
האם משה יהיה המאסטר שף הבא של ישראל? מאסטר שף חוזרת, רביעי ב-21:00