"אני מסתכל על העציץ הזה, ואני אומר - 'אלוהים שיעזור לי, מה זה הדבר הזה?'". נחרד אשר לוי, והוא לא חבר הנבחרת היחיד שנדהם לראות את מנת הקינוח נכנסת לאולפן. "אני מסתכל על הקינוח ההזוי הזה, לי זה נראה כמו איזו תקלה", הוסיף שלמה עזרן.
לא פחות מ-12 שלבים
בעונה הקודמת השף ערן שוורצברד הביא למתמודדים את "כדור האטלס", שהיה כזכור קינוח שפיתח במיוחד כדי לאתגר את הנבחרת, והפעם הוא נתן דרור לדמיון והעלה את היצירתיות מדרגה אחת נוספת: "הכנתי לכם אגרטל פרחים בתוך נייר צלופן אכיל".
בעמדות הבישול חיכה למתמודדים ספר הוראות ארוך במיוחד, שכלל לא פחות מ-12 שלבים שונים להרכבת המנה: החל מיצירת כדור שוקולד ממולא בקרם אספרסו, דרך הכנת פטריות מתוקות ממקלות מרנג וכמובן ניפוח צלופן הסוכר שעוטף את המנה כולה.
"זאת המשימה שחיכיתי לה"
כשהמתמודדים ראו את האתגר שמצפה להם הפעם, הם התקשו לעצור את ההלם: "בחיאת, יש גבול לכל תעלול", הכריז שלמה. ודווקא ליאור נראתה בטוחה מתמיד: "זאת המשימה שחיכיתי לה, זאת המשימה שאני צריכה לבלוט בה. מאוד מסקרן אותי".
>>נעים להיזכר: המתכון לקינוח האטלס
האם המתמודדים יעמדו באתגר אגרטל הפרחים? מאסטר שף, הערב (ד') ב-21:00