שי טובול, נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמי (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
שי טובול, נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמי|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
כשאומרים את צמד המילים "ארוחת שישי" לשי טובול, מיד עולה לו זיכרון מתוק של סעודת מלכים: "על השולחן מחכים לך 17 סוגי סלטים, והם רק למנת פתיחה, כבר עושים אותך שבע", הוא משחזר את הילדות, "גדלתי בבית מרוקאי שעל השולחן הרבה לחם ביתי, בשר, כבש, דגים". וכמו בכל משפחה יהודית, נראה אתכם מודיעים לאמא שהסלטים הספיקו, כשהיא ממשיכה לאיים עליכם שהסירים במטבח עוד מלאים.

איך נראית ארוחת שישי אצלך היום?
"אני פחות עושה ארוחות שישי בבית, כי אנחנו בדרך כלל אוכלים אצל ההורים, שבת פה שבת שם", אומר שי ומנפץ מיתוס, "אבל כשזה כבר כן אצלנו אני מקפיד שיהיו כל הטעמים של אמא, ועם קצת פלצנות תל אביבית, כלומר האוכל עובר איזשהו סינון חזותי יותר מהודר".

עוד במאסטר שף:
יודעים מה טוב לכם: השווארמות הכי טובות בארץ לדעתכם
המדריך: איך לאכול שווארמה ולהישאר נקיים
מה מתבשל בסיר הבשר שלכם לשישי?

ומסתבר שלא רק באוכל שי אוהב להיות מוקף באנשים שהוא אוהב - האווירה המשפחתית מלווה אותו לכל מקום, גם בעבודה ואפילו בתכנית ריאליטי, שנהוג לחשוב שהכל בה רווי יצרים ותככים: "אנחנו לוקחים הכל בפרופורציה, אין דרמות. אנחנו יודעים לאן הגענו".

ומעבר לצילומים, המתמודדים בקשר אחד עם השני?
"ברור, אני הקמתי קבוצת וואטאספ של הנבחרת. אני מחזיק את הקבוצה ואני גם מחליט מי נכנס ומי בחוץ,  אני הילד הסורר", הוא מדביק בצחוקו המתגלגל, "התכנית הזאת היא מסוג המסגרות האלו שאת לא צריכה הרבה כדי להתחבר, האינטנסיביות והביחד יוצרים חברויות עמוקות, כמובן שיש כאלו שהתחברתי אליהם פחות, אבל רובנו בקשר נורא טוב".

יצא לך לאכול אוכל של החבר'ה האחרים?
"עשינו ערב משותף וכל אחד הביא את המטעמים שלו. יש לנו עוד אחד באופק, ואני ממש מקווה שנעשה את זה למסורת וניפגש לפחות פעם החודש".

נשמע שהכל אידיאלי על הסט, איך הדינמיקה עם השופטים?

"מצד אחד אני מאוד נהנה בכל פעם שהם (השופטים) מתקרבים לעמדת הבישול, ואני חייב להגיד שהאינטראקציה איתם היא נורא נעימה, במיוחד עם אייל, שהוא בנאדם מדהים באישיות שלו, בנאדם נורא מעניק ואמפתי, באמת מאוד מיוחד".

ומצד שני?
"מצד שני אני גם מאוד אוהב את הנוקשות של יהונתן, שמביאה אותך לאתגר את עצמך, לעשות ניסויים עם עצמך", הוא מסביר ולא שוכח את הנסיכה של צוות השופטים, "חוץ מזה אני חייב להזכיר שעוד לפני שהגעתי לתכנית הייתי מאוהב במיכל, והיום אפילו עוד יותר".

תגיד, איך זה לצפות בעצמך על המסך? לא מוזר קצת?
"אני צופה בתכנית עם חברים, בשבילי אישית זאת חוויה נורא עוצמתית. אתה מסתכל על עצמך ומגלה אותך כמו שמעולם לא ראית", הוא חושף, "המימיקות, שפת הגוף, התגובות שלך, אתה פתאום מבין איך הדברים נראים מבחוץ וזה מאוד מוזר. אני פתאום מבין את כל הצחוקים הקטנים מסביבי".

שי טובול שולח אהבה לכולם (צילום: רועי נדלר)
ושתהיה לכולנו שבת שלום|צילום: רועי נדלר

בוא נסכם במשחק האסוציאציות של יום שישי:

טעם של שישי? "סנדוויץ של אמא"
צבע של שישי? "אדום, סלט מטבוחה"
ריח של שישי? "הריח של הלחמניות האפויות, שאני יודע שתכף נכנסת אליהם קציצה אלג'יראית. זה ריק שלא מגיע כל יום שישי, מגיע רק בימי שישי יחידי סגולה".
שיר של שישי? "זה בא בתקופות, לפעמים מוזיקה ישראלית צעירה, לפעמים מוזיקת עולם".

לפני סיום שי לא שוכח לפנק אותנו במתכון שיעשה לנו את השבת עם סיר הבשר שלו לשישי: תבשיל אנטריקוט וארטישוק ירושלמי. ושתהיה לכולנו שבת שלום.

>>למתכון של שי טובול: תבשיל אנטריקוט וארטישוק ירושלמי

מאסטר שף, רביעי ושבת ב-21:00