רותם סודרי, המתמודדת שסגרה את יום האודישנים הראשון, גרמה לכולנו להתרגש ולבכות ביחד איתה כשסיפרה על אחיה ז"ל: "הייתי בת ארבע וחצי כשהוא נולד והוא נפטר כשהייתי בת שש, אנשים רגילים לא זוכרים את תקופת הגיל הזאת אבל אני זוכרת כל שניה". במשך אותה שנה וחצי הוריה נאבקו על חייו וליוו אותו בהליכים רפואיים מורכבים: "הוא עבר השתלות אבל זה לא עזר, עד שגויס כסף להשתלה נוספת המצב כבר התחיל להדרדר".
"לא הבנתי למה ההורים אף פעם לא בבית"
בתור ילדה רותם לא הבינה למה ההורים שלה כמעט אף פעם לא בבית ("הרגשתי שנטשו אותי וכעסתי"); היא התגוררה באותה תקופה עם סבתה, שלא דיברה כל כך עברית, ורוב התקשורת ביניהן התקיימה במטבח: "למדתי ממנה המון. הייתי חוזרת מהגן והיא הייתה מושיבה אותי על השיש ומתחילה לבשל, ככה היה הקשר שלנו - סביב האוכל, סביב המטבח". המשפחה הצליחה לעבור את התקופה הקשה: "הבנו שהחיים ממשיכים ושזה מה שמאחד אותנו בתור משפחה", אומרת רותם, "אחרי זה היו עוד נסיונות של ההורים להכנס להריון, וכשהם לא צלחו הם החליטו לאמץ את אחותי".
הצרות לא נגמרו שם: לפני כשנתיים עברה רותם ניתוח להסרת גוש שהיה לה ביד ימין, מה שגרם לה לשיתוק חלקי: "האצבע והבוהן לא עובדת וגם חלק מכריות כף היד, למזלי נולדתי שמאלית אז להחזיק סכין אני עוד יכולה", היא אומרת; ובעוד הניתוח לא פגע ביכולות הקולינריות שלה, רותם נאלצה לוותר על אהבה אחרת. "הייתי מנגנת על גיטרה", היא מספרת, "ואחרי הניתוח פריטה הפכה ללא אפשרית. אני מתגעגעת לזה מאוד, זה משהו שהיה חלק ניכר מהחיים שלי, היום כשאני צריכה להתפרק אני עושה את זה עם בצקים".
"רושפלד היה צריך לגמור טארט שלם כדי לגלות את הטוויסט"
לאודישנים היא הגיעה בזכות אביה שהחליט לרשום אותה: "זה היה חלום שלו", היא אומרת, "הוא קצת מופנם אז הוא לא הלך בעצמו. כשעברתי את האודישן הוא היה עם עיניים דומעות, אפילו בהלוויה של אחי הוא לא בכה". רותם מספרת על תחושת לחץ מאוד גדולה לקראת המפגש עם השופטים: "לקחתי שלוש נשימות ארוכות ורק אז נכנסתי", היא אומרת, "מאוד רציתי לשמוע שגם אנשים שמבינים באוכל חושבים שאני מבשלת טוב, וגם עניינה אותי הביקורת של אייל שני - הוא פותח דיון פילוסופי על כל פירור בצלחת ורציתי לשמוע את התרגום שלו לדברים שאני הכנתי".
במשימת הסנדוויץ' הפתיעה רותם את השופטים עם כריך מאוד פשוט: חביתת ירק, גבינת שמנת וירקות, "סנדוויץ' של בוקר, כמו שהיינו ילדים", להגדרתה. השופטים התלהבו מהאומץ ומהיופי שבפשטות, אבל הודו שבאודישן עצמו המנה חייבת להיות הרבה יותר משכנעת. "לא באתי להנדס עכשיו לחם או באגט, אמרו להכין סנדוויץ' של בית אז הכנתי את הסנדוויץ' הכי קליל שיש", מספרת רותם, "גם את האוכל הכי פשוט אפשר לעשות הכי טעים עם שינויים קטנים ומינוריים, זה הופך משהו קלאסי למשהו חדש – זה בעצם הרעיון במטבח".
הנטייה שלה לתת טוויסט למתכונים שלה בלטה גם באודישן עצמו כשהגישה לשופטים טארט לימון עם ג'לי תות. המנה המיוחדת גרמה למאסטר שפים אייל שני ויונתן רושפלד להיכנס לעימות פרטי לגבי מי יגלה ראשון הטוויסט: "אייל לא עלה על הטוויסט ורושפלד היה צריך לגמור טארט שלם בשביל זה", היא צוחקת.
>>בעונה הזאת גם אתם טועמים את המנות שמופיעות בתכנית! התחברו עכשיו לאפליקציית makoTV
האודישנים ממשיכים: מאסטר שף, יום שבת ב-21:00